BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL

KCK operasyonunda 47 avukat gözaltında

16 ilde eş zamanlı yapılan baskınlarda aralarında Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) operasyonu kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Şırnak, Bursa, Batman, Kars ve Hakkari'nin de aralarında bulunduğu 16 kentte eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen operasyonlarda, aralarında Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevinde görüşen 47 avukatın da bulunduğu 51 kişiye yönelik gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

İstanbul'da bulunan evine yapılan baskınla gazeteci Cengiz Kapmaz da gözaltına alınanlar arasında. Kampaz'ın "Öcalan'ın İmralı Günleri" isimli yayınlanmış bir kitabı bulunuyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır, Bağlar Belediyesi’ne yapılan baskında Başkan Yardımcısı Derya Pamriş ve BDP İl Başkanı Yardımcısı Ömer Öner'in de aralarında olduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı "operasyonda gözaltına alınan şahısların, il merkezinde yasa dışı gösteriler, güvenlik güçleri, kamu kurum ve kuruluşlarına taşlı ve molotofkokteyli saldırı düzenlemesi, kepenklerin zorla kapattırılması eylemlerine katılanlar ile organize eden şahıslar" olduğunu belirtti.

Batman BDP İl Başkanı, avukat Mehdi Öztüzün'de bu ildeki operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Operasyonun İstanbul ayağında ise en az 24 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilen avukatlardan 18'inin İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatlar olduğu dile getirildi.

Bu arada gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde gözetim alında tutulan avukatların, Avukatlık Yasası uyarınca, Emniyette ifade vermeyecekleri ve avukatların tamamının gözaltına alınmasından sonra İstanbul Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi.

Ekim sonunda yapılan operasonlarda tutuklananlar arasında yayıncı Ragıp Zarakolu ile profesör Buşra Ersanlı da vardı.