BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Monaco 2011'in yıldızları Türk yatları oldu

Monaco 2011'in yıldızları Türk yatları oldu

Abone ol

MONACO 2011’İN YILDIZI TÜRK YATLARI OLDU

Mega Yat sektöründe Türkiye’nin önde gelen projelendirme ve brokerlık olan 777 Yacht Group Company’nin de katıldığı Monaco Yacht Show’da Türk yapımı yatlar büyük ilgi gördü. 40'ı ilk kez görücüye çıkan 100'den fazla süper yatın sergilendiği şovda, pek çok etkinlik ve davetlerde firmalar en son teknolojiye sahip ürünlerini tanıttılar. Avrupa'ya kıyasla üstün kaliteyi daha rekabetçi fiyatlarla sunabilen Türk üreticileri, fuarın odak noktasındaydı.

1991 yılından beri düzenlenen ve bu yıl 21.si organize edilen Monaco Yacht Show, her yıl olduğu gibi tarihi Port Hercules limanını birbirinden lüks yatlarla doldurdu. Süper Yat sektörünün önde gelen firmalarının yer aldığı, sektörün en önemli buluşması gerçekleşti.

25 metre üzerindeki lüks yatların sergilendiği şovda, aralarında yat tersaneleri, tasarım firmaları, mühendislik firmaları ve tedarikçilerin olduğu 500 firma 9.000 metrekarelik toplam stand alanını doldurdu. Toplamda 22.000 metrekarelik bir alana yayılan fuarı profesyonel ve turistik amaçlı 30.000'den fazla ziyaretçi gezdi.

40'ı ilk kez görücüye çıkan 100'den fazla süper yatın sergilendiği şovda, pek çok etkinlik ve davetlerde firmalar en son teknolojiye sahip ürünlerini tanıttılar.

Avrupa'ya kıyasla üstün kaliteyi daha rekabetçi fiyatlarla sunabilen Türk üreticileri, fuarın odak noktasındaydı. "Yılın en yenilikci Yatı" ödüllü Proteksan-Turkuaz üretimi M/Y Yogi yatı ile birlikte RMK, Vicem, Çizgi Yat, Tansu Yat, Sunrise gibi Türk Yat Sektörünün önde gelen firmaları lüks yatları ile fuarda boy gösterdi.

Türkiye'nin önde gelen projelendirme ve brokerlık firması 777 Yacht Group Company Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Günay fuarın Türkiye açısından değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

"Bu yıl da her yıl olduğu gibi profesyonel kadromuz ile şovda yerimizi aldık. Tüm dünyanın ilgisinin üzerinde olduğu bu fuarda Türk firmalarının ön plana çıkması artık alışagelmiş bir durum. Mühendislik, tasarım ve fiyat olarak en iyilerle rekabet edebiliyoruz. Önceki senelere göre fuarda bu yıl kriz havasının dağıldığını, ekonomik dalgalanmadan ziyade yeni projelerin konuşulduğunu görüyoruz. 777 olarak pek çok müşterimize yatları gezdirerek, yeni projeler üzerine toplantılar yaptık. Şova tekne sahiplerinin ve potansiyel alıcıların ilgisi büyüktü."

45-80 metre arası üç yeni proje ve ayrıca yeniden donatımı düşünülen bir yatla ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Günay; bu projelerin uzun zamandır beklenen ve özlenen Monaco Yacht Show atmosferinin bu yıl geri döndüğünün göstergesi olduğunu ve Türk firmalarının sektörde tercih edilen markalara dönüştüğünü belirtti.

Ayrıntılı bilgi için; Mobilpr; Derya BİÇER TEL: 0216 345 28 76 : 0543 251 78 39 derya@mobilprbasin.com