BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.417,44
HABER /  GÜNCEL

Bu iki hastaneye bugün yolunuz düşmesin!

Bugün yolu bu iki hastaneye düşenler yandı. Türkiye'nin en büyük iki hastanesinde bugün acil hariç tüm servisler grevde...

Abone ol

Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakültelerindeki doktorlar tam gün uygulamasına karşı çıkıyor. Binlerce kişinin hizmet aldığı fakülte hastanelerinde bugün acil servisler dışında hizmet verilmeyecek.

Sağlık çalışanları, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bahçesine kurdukları çadırda sorunlarını hastalara anlatıyor, onlardan destek istiyor.Greve hazırlanan doktorlar çalışma koşullarından şikayetçi.

5 DAKİKADA 1 HASTA

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Erkan, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Tam gün çalışmam karşılığında ben şu an çok mutsuzum. Neden diye şöyle bir düşündüğümde ben kendimi doktor gibi hissetmiyorum, hastaları müşteri gibi görmemiz isteniyor, bu son uygulamalarla sadece para piyasa mantığı söz konusu. 5 dakikada bir hasta bakmamız öneriliyor bir öğretim üyesi olarak benim araştırma yapmam gerekiyor, öğrencilerimle pratik yapmam gerekiyor, hastalarımla muhabbet etmem gerekiyor. Ben 5 dakikada bu şeyleri geçiştiremem."

Bazı öğretim üyelerine göre ise mevcut durum geleceğin doktorlarının yetiştirilmesini engelliyor. İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Müjgan Kaşifoğlu, "Son çıkan kanun hükmünde kararnameyle dışarıda özel sektörde çalışan öğretim üyelerinin tıp fakültesi içerisinde, hastanede yatan hastaları görmesi engellendi, yasaklandı. Öğretim üyesi hastayı göremezse öğrencesine hastayla ilgili bilgiyi de aktaramamış oluyor, bu de geleceğin doktorlarının yetiştirilmesi açısından çok büyük bir engel" diye konuştu. Grev kapsamında Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinde acil servisler dışında hizmet verilmeyecek.