BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül CHP liderliği için ne dedi?

Kılıçdaroğlu'nun başkanlığının tartışılmaya açılmasıyla CHP'de başlayan koltuk kavgasına Sarıgül girmek istemiyor.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, son dönemde yapılan anketlerde adının solda lider arayışları çerçevesinde ilk sırada yer almasına ilişkin "Ben şu an belediye başkanıyım, görevime devam ediyorum" diyerek noktayı koydu. 

CHP'DE YAŞANAN GELİŞMELERE BEN GİRMEK İSTEMİYORUM!

''İki Dünyanın Buluşma Noktası:İstanbul'' adlı kitabın tanıtımı için İtalya'da bulunan Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin CHP'de yaşanan son gelişmeleri hatırlatması üzerine "CHP'de yaşanan gelişmelere ben girmek istemiyorum. O konuya girmem benim doğru olmaz. Ancak bir siyasi partinin ve Türkiye'deki bütün siyasi partilerin demokratik olmasını arzu ediyorum" dedi.

Son dönemde ortaya çıkan anket sonuçlarında kendisine gösterilen ilgi hatırlatılan Başkan Sarıgül, "Ben yurttaşlarıma çok teşekkür ediyorum bana gösterdikleri ilgi nedeniyle. Daha çok erken. Ben şu an belediye başkanıyım, görevime devam ediyorum. Şişli'ye ve İstanbul'a yapacağım hizmetler var. O hizmetlerime aralıksız olarak devam ediyorum" dedi.

"Ben yıllardan beri dünya insanlığının barışı için çaba gösteriyorum. Bu yaptığım çalışmalar ve yurttaşlarımızın takdir duygusu da anketler de bana ve arkadaşlarıma karşı çok güzel bir ilgi gösteriyor" Sarıgül, anketlerde çıkan ilginin sadece şahsına yönelik olmadığının altını çizerek, "O ilgi, çalışmalara, Türkiye'de ve dünyada ürettiğimiz projelere gösterilen bir ilgi. O ilgide, anketlerde, ben yokum, binlerce arkadaşımın emeği, çalışması var. Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının başarısıdır o başarı" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN PARTİLERDE LİDERE BAĞLI BİR DEMOKRASİ VAR"

Lidere bağlı demokrasilerin değil halka bağlı demokrasilerin ön planda olmasını savunan Şişli Belediye Başkanı, "Şu anda CHP'de değil, bütün partilerde lidere bağlı bir demokrasi anlayışı var. Ben lider bağlı demokrasi anlayışının yok olup, onun yerine halka bağlı demokrasi anlayışının gelmesini yıllardan beri arzu ediyorum. Biz AB'ye girmek istiyorsak, AB ülkesi olmak için büyük çaba gösterirken, o zaman Türkiye'de seçim barajları niye yüzde 10'da? Niye milletvekillerinin atamasını, tayinlerini parti genel merkezleri yapıyor, niye üyeler yapmıyor" ifadelerini kullandı.

Sarıgül, adaletsizliğin ve dengesizliğin olduğu bir siyasi partide kavga çıkacağını söyleyerek, "O nedenle her siyasi partide huzurun sağlanması için demokrasinin sağlanması lazım. Demokrasi de genel merkezlere bağlı bir demokrasi değil, hakka bağlı, hakkın gücünü arkasına alan, halkın emeğine saygı duyulan demokrasiyi yıllardan beri savunuyorum" dedi.