BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.417,88
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'ın avukatlarına KCK baskını

KCK soruşturması kapsamında İstanbul, Bursa, Ankara ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Abone ol

KCK soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda şu ana kadar 70'den fazla kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Gözaltına alınanların 48'i ise avukat.

ÖCALAN'IN AVUKATLARI DA VAR

KCK operasyonu kapsamında daha önce Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Şırnak' ta 2 Batman' da 1 olmak üzere 3 avukatın ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi.

Gözaltına alınanların sayısının artması bekleniyor.

Baskın yapılan adreslerde polis aramasının da devam ettiği yönünde bilgiler var.

DİYARBAKIR'DA 35 GÖZALTI

Diyarbakır'da, terör örgütünün üst yapılanmasına yönelik operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Polis, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcığı'nın talimatıyla sabah saatlerinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. BDP Bağlar İlçe Başkanlığı binası da operasyon kapsamında arandı. Terör örgütünün üst yapılanmasına yönelik operasyonda, 35 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

KCK operasyonları kapsamında Diyarbakır merkez ve bağlı köylerde yapılan operasyonlar sırasında gözaltına alınan 24 kişinin adları şöyle:

BDP Diyarbakır İI Başkanı Ömer Önen, BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, DTK Daimi Meclis Üyesi Bedia Akaya, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Erdal Şenadam, BDP Bağlar İlçe Yöneticisi Abdulhamit Durmaz, İl Genel Meclis Üyesi Safi Hayme, İl Genel Meclis Üyesi Fatma Kızılkaya, Bağlar Belediye Meclis Üyesi Kadri Göktimur, Barış Anneleri üyesi Yüksel Barut, BDP çalışanları Fikret Çelik, Recep Gümüş, Mehmet Cevat Aydın, Tahir Baran, Fatma Çelik, İbrahim Mercan, Abdullah Yalçın, Mehmet Okur, Recep Gümüş, Canan Güler, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu'nun eşi Yusuf Eminoğlu, Asrın Hukuk Bürosu avukatları avukat Baran Pamuk, avukat Fuat Coşak, avukat M. Nuri Deniz, Gozeli Köyü'nde Şahin Seyyar, Hasavar Köyü'nde yapılan ev aramasında da Nurettin Karataş gözaltına alındı.

KOCAELİ'DE 15 GÖZALTI

Kocaeli'de terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla aralarında Üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

DEP'Lİ VEKİL DE GÖZALTINDA

Eski DEP milletvekili Mahmut Alınak'ın da Kars'taki evinde arama yapıldı.

Alınak yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul C. Başsavcılığı'nın hakkımdaki gözaltı ve arama kararı üzerine Kars'taki evime bu sabah saat 07.30'da polislerce girilmiş ve arama yapılmaktadır. Yastıkların içinin dahi arandığı tarafıma bildirildi. İstanbul'da olup şimdi gözaltına alınmayı beklemekteyim" dedi.

Alınak'ın sabah saatlerinde yaptığı bu açıklamanın ardından akşam saatlerinde eski vekilin gözaltına alındığı bilgisi geldi.

BURSA'DA OPERASYON

Bursa'da da KCK operasyonu, diğer illerdeki gibi sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Daha önce Öcalan'ın avukatlığını yapan Ayşe Batumlu ve Mehmet Deniz Büyük'ün evlerinde ve bürolarında polis arama yaptı.

12 Haziran genel seçimlerinde BDP'nin desteğiyle bağımsız milletvekili adayı olan ancak kazanamayan Mehmet Deniz Büyük ile İnsan Hakları Derneği'nde görev alan Batumlu'nun gözaltına alındıkları ve sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderilecekleri belirtildi.

BDP BATMAN İL BAŞKANI GÖZALTINDA

Batman kent merkezinde avukat Mehdi Öztüzün'ün evine Batman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ekipleri tarafından baskın düzenlendi. 2 hafta önce BDP'nin olağan kongresinde İl Başkanı seçilen Mehdi Öztüzün, evinde yapılan aramalardan sonra gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. BDP İl Başkanı Mehdi Öztüzün, 204-2005 yılları arasında DEHAP Batman İl Başkanlığı görevini yapmıştı.

SADAK'IN OĞLUNUN EV VE İŞYERİ ARANDI

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de Hakzan Sadak ve Veysel Vesek adlı 2 avukatın evine eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlar sırasında evde bulunan bilgisayar ve bir çok evraka el konulurken, her iki avukatın işyerinde yapılan aramalar sonucu Sadak ve Vesek gözaltına alındı. Avukat Hakzan Sadak'ın Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın oğlu olduğu ve Veysel Vesek ile birlikte çeşitli tarihlerde Öcalan'ın avukatlığını yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır, Batman ve Şırnak'ın İdil İlçesi'nde yoğunlaşan KCK operasyonlarında aramaların devam ettiği ve gözaltına alınanların da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanacakları belirtildi.

BOZDAĞ: İLLEGAL BİR YAPI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ak Parti Grup Toplantısı'na gelirken gazetecilerin KCK operasyonu ile ilgili sorusunu yanıtladı.Bozdağ, ''Terör örgütü yapılanmasıdır. Legal değil illegal bir yapıdır. Böyle bir yapılanma karşısında soruşturma açılması normaldir. Suçlu olan ile olmayanın ayırt edilmesi önemlidir. Ayırt edildiğini düşünüyorum'' dedi.

ÖNCEKİ DALGA DA SERT OLMUŞTU

Terör örgütü üst yapılanmasına yönelik İstanbul'da daha önce düzenlenen operasyonlarda 141 kişi tutuklanmıştı.