BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94
HABER /  GÜNCEL

Depremden sonra hangi sektör atağa geçti?

Ardı ardına 2 depremle sarsılan Van'da tüm iş kolları gerilerken, yanlızca bir sektörde ciddi anlamda canlanma görüldü.

Abone ol

Deprem felaketini yaşayan Van'ın Erciş ilçesinde, hemen her iş kolunda belirgin bir şekilde gerileme yaşanırken, hurdacılık sektöründe ciddi bir canlanma oldu. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken oluşan yıkım bir çok vatandaşa ve hurdacılara gelir kaynağı oldu.

GENELDE HURDALARI ÇOCUKLAR TOPLUYOR

Günün ilk ışıklarından akşam saatlerine kadar enkazlardaki hurda demirleri toplayan vatandaşlar, hurda demirleri satarak bir taraftan gelir elde ederken bir taraftan da hurdaların geri dönüşümünü sağlayarak milli servete katkıda bulunuyor. İş makineleri kullanılarak yapılan enkaz kaldırma çalışmalarında hurda toplayanların arasında ilk dikkati çocuklar çekiyor.

HURDA ALIM FİYATLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Depremin ardından hurda toplayıcılarına günde 5 tona varan miktarda hurda toplanıyor. Toplanan hurdalarsa İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na satılıyor.

Hurda demir fiyatlarının, hem her yıl olduğu gibi mevsimsel olarak hem de daha fazla hurda demir çıkması nedeniyle düşüş gösterdiği de gelen haberler arasında. Bir kaç ay öncesine kadar kilosu 50 kuruş olan hurda demiri, kış mevsimi ve İskenderun Demir Çelik Fabrikasının verdiği fiyat doğrultusunda 35-40 kuruşa aldıklarını söylendi.