BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  GÜNCEL

Kayışdağı Darülacezede Ramazan

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde Ramazan coşkusu yaşanıyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde Ramazan ayının gelişiyle birlikte ziyaretçi hareketliliği yaşanmaya başladı. Türkiye’nin gerek kapasite gerekse yüzölçümü bakımından en büyük huzurevi olma özelliği taşıyan Kayışdağı Darülaceze Tesisleri Ramazan ayı münasebetiyle çeşitli grupların ziyaretçi akınına uğruyor. İlk ve orta öğretim öğrencileri başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin ziyaretlerine ev sahipliği yapan Darülaceze tesisleri son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinlerini ağırladı.

Ramazan ziyaretleri çerçevesinde Kayışdağı Darülaceze Tesislerine akşam saatlerinde gelen AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin Darülaceze yöneticilerinden bilgi alarak tesislerde incelemelerde bulundu. Tesisler hakkında İdris Naim Şahin’e bilgi veren Kayışdağı Darülaceze Müdürü Tayfun Karali Darülaceze standartlarını, benzer kurum ve kuruluşların kalitede ulaşabilecekleri tepe noktası haline getirmeyi amaçladıklarını, çalışmalarını da bu yönde sürdürdüklerini ifade etti. Kurum gezisi sırasında 68 yaşındaki Darülaceze sakini Halil Salihoğlu’yla da sohbet eden Şahin ziyaretinin ardından tesislerden ayrıldı. Perşembe günü ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzur evi sakinlerini ağırlayan Darülaceze sakinleri hazırladıkları hediyeleri misafirlere sundu. Temmuz ayı’nda düzenlenen Bursa Gezisi sırasında konuk oldukları Bursa Huzurevi sakinlerini misafir eden Darülacezeliler iftarda da üç ay önce tanıştıkları arkadaşlarıyla birlikte oruçlarını açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde yaşamını sürdüren ve 40 kişilik bir grup olarak Darülaceze’yi ziyaret eden Bursalı konuklar, yine Darülaceze’ye bağlı olarak faaliyet gösteren Yakacık Huzurevinde misafir edildi. Ziyaretleri çerçevesinde İstanbul turu da yapacak olan Bursa Huzurevi sakinleri gezinin ardından tekrar Bursa’ya dönecek.

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Halkla İlişkiler biriminden yapılan açıklamada Ramazan ayı içerisinde tesislere gelen ziyaretçi sayısında diğer zamanlara göre artış kaydedildiği belirtildi. Darülaceze’ye gelen ziyaretçilerin büyük kısmının ilk ve orta öğretim öğrencilerinden oluştuğunun belirtildiği açıklamada bu durumun toplumsal duyarlılığı bulunan bir gençliğe sahip olunması yolunda umut verici olduğu vurgulandı. Yapılan açıklamada ayrıca Ramazan ayında olduğu gibi bayram’da da toplumumuzun Darülaceze sakinlerini yalnız bırakmamasının umut edildiği belirtildi.