BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Katil önce öldürdü sonra tehdit etti

İzmir'de, üç günde üç cinayet işleyerek seri katil paniği oluşturan Hamdi Ayri'nin duruşması İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Abone ol

Davada acılı ailelerden kızları öldürülen bankacı Esra Yaşarı'ın babası Mahmut İsmet Yaşar mahkeme tarafından kendine yöneltilen 'Şikayetçi misin?'sorusuna öfkelenince mahkeme başkanına; "Senin de kızın var. 26 yaşına geldiği zaman onu da ben öldüreceğim. Öldürmesem de benden bil. Mahkemenizin bu engizisyon tavrını da kınıyorum" diyerek tepki gösterdi.

Cinayetlerin zanlısı olarak yargılanan Hamdi Ayri ise mahkemede susma hakkını kullandı. İzmir'in Balçova ilçesinde üç gün süre ile arka arkaya başlarına ateş edilerek öldürülen 3 kişinin bir numaralı zanlısı tutuklu olarak yargılanan Hamdi Ayri'nin ilk duruşması 22 Eylül tarihine ertelenerek sona erdi. Sabah saat 10.00 itibari ile başlayan duruşma yaklaşık olarak 4 saat sürdü. Mahkemeye öldürülen kurbanların aileleri ve yakınları katıldı. Mahkeme başkanı Hamdi Ayri'ye; mesleği, üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulun olup olmadığı, ikametgah adresi, ulaşılabilir bir irtibat telefonu olup olmadığını sordu. Sorulan dört soruya ise zanlı Ayri; mesleğinin garson olduğunu, üzerine kayıtlı bir gayrimenkulun olmadığını ve ev telefonunu verdiği öğrenildi.

ESRA YAŞAR'IN BABASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU


Acının ve öfkenin hakim olduğu gözlemlenen davada ailelerden konuşan ilk isim, cinayete kurban giden bankacı Esra Yaşar'ın babası Mahmut İsmet Yaşar oldu. Baba Yaşar; kızının ölümü hakkında mahkeme başkanının 'Şikayetçi misiniz?" şeklindeki sorusuna "Böyle soru olur mu? Tabii ki şikayetçiyim" yanıtını verdi. Kendisinin şeker hastası olduğunu belirten Yaşar, cinayetin arkasında karanlık güçlerin olduğuna inandığını ifade ederek; "Korutürk Mahallesi İzmir'in en sakin mahallesi.

Buranın seçilmesi bence tesadüf değil. Sansasyon yaratmak isteyenler bu kişiyi azmettirdi. Polisten ve cinayet masasından da bize yönelik davranışlarından dolayı şikayetçiyim. Başbakanlığa da şikayetimi yaptım"
dedi. Yaşar, Mahkeme Başkanının, "Polis en kısa sürede yakaladı? Neden şikayetçisiniz?" sorusuna, "Katili travesti kardeşimizin arkadaşı yakalattı" şeklinde karşılık verdi. Mahkeme Başkanı, Yaşar'ın polislerce dışarıya çıkartılması talimatını verdi. Yaşar, salondan çıkarılırken tartıştığı mahkeme başkanına "Benim 26 yaşında kızım öldürüldü. Senin de kızın olduğunu biliyorum. O da 26 yaşına geldiği zaman ben öldüreceğim" dedi.

Öldürülen travesti Mustafa Has'ın annesi Aynur Has'ın avukatlarından Özlem Yılmaz ise; "Bizim İsmet Yaşar'a sorularımız vardı. Olayın aydınlatılmasına katkıda bulunacağını düşünüyoruz. İsmet Yaşar'ın salondan çıkarılmasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesiyle de güvence altına alınan adil yargılanma hakkının ve yaşam hakkının etkin soruşturma açısından ihlal edildiğini düşünüyoruz. Bu nedenle ara karardan dönülmesini talep ediyoruz" dedi.
Gergin şekilde devam eden mahkemede söz alan üinversiteli Ayşe Selen Ayla'nın Annesi Hatice Ayla ise kızının masum bir öğrenci olduğunu söyleyerek; "Suçlunun burada çok iyi korunduğu görebiliyoruz. Masum insanlar neden korunamıyor. Sanık hakkında cinayeti azmettirenlerden de, yardım ve yataklık edenlerden de şikayetçiyim. Aynı cezaları almalarını talep ediyorum. Bizim ödediğimiz vergilerle burada rahatça beslenmesi bizleri rahatsız ediyor. Ayrıca olay yerine 45 dakika geç gelen ambulanstan şikayetçiyim" dedi.