BIST 10.326
DOLAR 32,30
EURO 34,72
ALTIN 2.396,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düğünler spotçulara yaradı

Yaz mevsimi ile başlayan düğün sezonu spotçu esnafın yüzünü güldürdü.

Abone ol

Asgari ücretle veya günlük yevmiye ile çalışan insanlar, mağazalardaki ürünlerden fiyat ve model olarak daha düşük olan ürünleri, 2. el ürünleri veya defolu ürünleri ucuz fiyata alarak evlerini kurmaya çalışıyor.

Kredi kartları ve çeşitli borçları olan orta gelirli insanlarında düğün sezonunda spotçuları tercih ettiği ifade edildi.

Düğün sezonu ile birlikte işlerinin kısmen düzeldiğini belirten spotçu esnafı, fiyatlarda biraz indirim yaparak bu fırsatı değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti. On yıldır spotçuluk yapan Emre Karayel; "Bizi daha çok asgari ücretle çalışan insanlar ya da günlük ücretle çalışan insanlar tercih ediyor. Mağazalarda hiç kullanılmamış ürünleri modelleri düşük olarak bizde bulabiliyorlar. Daha sonra yenisini almak ümidiyle 2. el ürünleri tercih edenler oluyor. Kredi kartı borcunu ödemek için mağazadan kart ile taksitli ürün alıp bize nakit olarak satmaya çalışanlar oluyor. Biz ucuza aldığımız ürünleri değerlendirip genelde nakit olarak alış veriş yapmak isteyen alım gücü düşük evli çiftlere hitap ediyoruz" diye konuştu.

40 yıldır esnaflık yapan emekli Serdar Nehar, evlendireceği oğlunun eşyalarını almak için spotçuları tercih ettiğini belirterek "Mağazalardaki kadar kaliteli sıfır ürünleri buralarda daha ucuza bulabiliyorum" dedi.
Ev eşyaları satan 20 yıldır spotçuluk yapan Mahsun Işık; "Alım gücü düşük olan evli çiftler geliyor fiyatları araştırıyor, uygun gördükleri ürünleri bizden almayı tercih ediyorlar" diye konuştu.

Düğün sezonundan sonra üniversite öğrencilerini beklemeye başlayacaklarını belirten esnaf az da olsa işlerinin düzelmesinden memnun olduklarını ifade etti.