BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  GÜNCEL

Karadağın sorgusu tamamlandı

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın çapraz sorgusu tamamlandı.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen ''Ergenekon'' davasının 56. duruşmasının öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanıklardan Fikri Karadağ'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını yanıtlayan Karadağ, Kemal Aydın'ı Elazığ'da bir kitapçıda normal bir vatandaş olarak tanıdığını, onun dışında görüşmediğini savunarak, Şener Eruygur'la ise yüz yüze tanışmadığını, birlikte çalışmadığını, sadece terfi ettiği dönemlerde tebrik mesajı attığını, Levent Temiz'le de ''Türkçüler Günü'' adlı etkinlikte tanıştığını söyledi.

Temiz'i ''Ülkü Ocakları Başkanı'' olarak tanıdığını öne süren Karadağ, Temiz'in zaman zaman kendisine mesaj atarak etkinlikleri haber verdiğini, ama bunlara cevap bile vermediğini söyledi.

Karadağ, İhsan Göktaş'ın Kuvayi Milliye Derneğine orada olmadığı bir anda geldiğini, telefon numarasını dernekteki görevlilerin verdiğini iddia ederek, Temiz'in daha sonra kendisini arayarak derneğin kapatılmasını istemediğini belirterek, ''Derneği ele geçireceğim'' dediğini, hatta kayıp dernek defterlerinin de onda olduğunun daha sonra ortaya çıktığını öne sürdü.

İbrahim Özcan'la Muzaffer Tekin'in bürosunda tanıştığını, daha sonra bir kaç toplantıda daha karşılaştığını ifade eden Karadağ, Durmuş Ali Özoğlu'nu İbrahim Özcan'ın derneğe getirdiğini, basın ve halkla ilişkiler birimi açılınca, bu birimin sorumluluğunu ona verdiklerini aktardı.

Karadağ, Özoğlu'nun kendilerinden habersiz bir dergiye derneğe ilişkin röportaj vermesi üzerine Özoğlu'nun dernekle ilişiğinin kesildiğini belirtti.