BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  POLİTİKA

TBMM Başkanı Toptan Fransada

TBMM Başkanı Toptan, Avrupa Birliği Parlamento Başkanları toplantısına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geldi.

Abone ol

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Avrupa Birliği Parlamento Başkanları toplantısına katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geldi.

Toptan'ı, havaalanında Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk karşıladı.

TBMM Başkanı, bu akşam Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher'in davetli meclis başkanları onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Toptan, yarın, Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Bernard Accoyer ve Senato Başkanı Gerard Larcher'in açılışını yapacağı AB Parlamento Başkanlarının sınırlı katılımlı toplantısında hazır bulunacak.

Toplantıda AB'nin kurumsal geleceği ve Libzon Anlaşması hükümlerinin ulusal parlamentolar tarafından uygulanması konuları öncelikle ele alınacak.

Program kapsamında, Ulusal Meclisin Genel Kurul Salonunda ''Avrupa ve Kriz Yönetimi- Parlamentoların Katılımı'' konulu bir toplantı da düzenlenecek.

Daha sonra Macaristan Ulusal Meclisi Başkanı Katalin Szili, ''AB Dönem Başkanlığının Parlamenter Boyutunun Hazırlığı'' konulu toplantıda bir rapor sunacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Elysee Sarayı'nda, konuk meclis başkanları onuruna resepsiyon verecek.