BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  POLİTİKA

DTPye Türk bayrağı gönderdiler

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, DTP Genel Merkezine Türk bayrağı ve Türkçe sözlük gönderdi.

Abone ol

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Merkezine Türk bayrağı ve Türkçe sözlük gönderdi.

Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Kayatuzu, Eminönü'deki PTT binası önünde yaptığı basın açıklamasında, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisindeki parti grup toplantısında Kürtçe konuştuğunu anımsatarak, bu davranışıyla ülkedeki huzur ortamını kargaşa dönüştürmeye çalıştığını savundu.

Kayatuzu, ''Ülkeye hizmet etmek niyeti olmayan, idarelerinde olan belediyelerin imkanlarını terör örgütü ve yandaşlarının nemalanacağı yapılar olarak gören bu oluşum, seçimler öncesinde münakaşa ortamını oluşturup buradan beslenme alışkanlığını tekrarlamaktadır'' diye konuştu.

Kayatuzu, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu, Osmanlı Devleti döneminde de parlamento çatısı altına başka bir dilin kullanılmasına izin verilmediğini kaydetti.

DTP'nin organizasyonlarını yaptığı alanlara Türk bayrağı asmadığına da dikkati çeken Kayatuzu, şöyle devam etti:

''DTP oluşumuna, tüm Türkiye'deki temsilciliklerimiz adına Türk bayrağı gönderiyoruz ve bundan sonraki tüm organizasyonlarında Türk bayrağı sıkıntısı yaşamamaları için gönüllü sponsorluk teklif ediyoruz. Ayrıca Ahmet Türk'e de kendini ifade edebilme noktasında Türk dilinin yetip de artacağını bir kez daha hatırlatmak için Türkçe sözlük gönderiyoruz. Bu vesile ile her odasında Türk bayrağı asılı olan ve her masasında Türkçe sözlük bulunan bir DTP Genel Merkezi'nin bir ihtimal daha şuurlu çıkışlar yapabileceğini düşünüyoruz.''

Basın açıklamasının ardından Kayatuzu ile beraberindekiler, PTT Kargo ile DTP Genel Merkezine Türk bayrağı ve Türkçe sözlük gönderdi.