BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.406,95
HABER /  GÜNCEL

Günaydan çaldırmayacağız sözü

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, geçmişte yaşanan kısır çekişmelerin Türkiye'ye zaman kaybettirdiğini söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçmişte yaşanan kısır çekişmeler yüzünden bereketli toprakların işlenemediğini belirterek, AK Parti Hükümeti olarak, din, mezhep, inanç ayrımı yapmadan yollarına devam ettiklerini söyledi.

Günay, Hatay'ın Samandağ ilçesinde, partisinin seçim bürosu önünde halka hitap ederek, belediye başkan adayı Mehmet Özçelik'e destek istedi.

Samandağ'ın tarih ve coğrafik yapısı dolayısıyla özel bir öneme sahip olduğunu belirten Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bugün buraya sadece seçim bürosunun açılışını yapmak için gelmiştim. Doğrusu böyle bir kalabalık beklemiyordum. Bizleri gururlandırdınız. Samandağ'ın bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alamamış olduğuna tanık oldum. Gelirken, yollarınızın halini görünce utandım ve üzüldüm. İnşallah 29 Mart seçimleri sonrası hak ettiğiniz hizmetleri alacaksınız. 4 yıl sonra buraya tekrar oy istemeye geldiğimde, bu çirkin görüntüleri görmeyeceğiz.''

Ertuğrul Günay, AK Parti iktidarı döneminden önce küçük hesaplar peşinde koşulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Yaşanan kısır çekişmeler yüzünden bereketli topraklar işlenemedi. AK Parti Hükümeti olarak, din, mezhep, inanç ayrımı yapmadan, Yunus'un dediği gibi birleştiren yolda yürüyoruz. Zenginliklerimize yeni zenginlikler katarak, ülkenin dört bir tarafına hizmet götürüyoruz.

Geçen yıl Türkiye'yi 26 milyon turistin gelmesi sağlandı ve 21,5 milyar dolar gelir elde edildi. Bu rakam dünya sıralamasında ilk 10'da olduğumuzu gösteriyor. Dünya turizmde gerilerken, Türkiye ilerleme kaydetti. Bereketli topraklarımızın sayısını çoğaltacağız. Amacımız, bu ülkede yoksulluğu yok etmek, soframızı paylaşmak, çocuklarımıza yarını, refah olan bir ülke bırakmak. Bir tek düşüncemiz var o da yarını daha iyi olan bir Türkiye olsun.''

AK Parti'nin bugüne kadar yapılmayanları yaptığını ifade eden Bakan Günay, şunları kaydetti:

''10 yıllar süren ayıpları ve çirkinlikleri de ortadan kaldırıyoruz. Bu ülkeye aşık olan, uğrunda şiirler yazan Nazım Hikmet gibi insanların mezarında rahat uyumalarını sağlayarak, bu ayıbı ortadan kaldırdık. Madımak'ta cayır cayır yanan insanlarımıza mezar olan yeri kebapçı dükkanına çevirmişlerdi. Şimdi kebapçıyı da oradan çıkardık, orayı müze haline getireceğiz. Biz insanı insan olduğu için seviyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkese ayrımsız hizmet edeceğiz. Çalmayacağız, çaldırmayacağız.''

Ertuğrul Günay, daha sonra AK Parti Samandağ seçim bürosunun açılışını AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'le yaptı.

Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşadığı Vakıflı köyünü de ziyaret eden ve muhtar Berç Kartun ile görüşen Bakan Günay, Hıdırbey köyüne geçerek buradaki ''Hz. Musa Ağacı''nı inceledi, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'ndan bilgi aldı.

Daha sonra Antakya'ya dönen Günay, yapımı düşünülen Arkeoloji Müzesi'nin yerinde incelemede bulundu, St. Pierre Kilisesi, Habib-i Neccar Cami, Sermaye Cami, Katolik Kilisesi ve Antakya Musevi Cemaati havrasını ziyaret etti.

Ziyaret ve inceleme gezilerine Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nizamettin Duran, İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu da katıldı.