BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

Kar geliyor meteoroloji uyardı çok yağacak!

Yoğun kar yağışı geliyor. Meteoroloji en son hava durumu tahminlerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Abone ol

Meteoroloji en son hava durumu tahminlerini yayınladı.

Meteoroloji'nin en son tahminlerine göre Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bugün gece saatlerinden itibaren etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada bugün etkili olması beklenen kuvvetli yağışların gece saatlerinden itibaren yoğun kar şekline dönüşmesinin beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERİ ETKİLEYECEK?

"Bugün görülecek olan yağışların; Bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

KAR YAĞIŞI BOLU'DA ETKİLİ OLUYOR

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya Kayak Merkezi'nde dün, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Kartalkaya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Emine Ergül, yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonu için beklenen karın dün yağmaya başladığını anımsatarak "Bu senenin çok çetin geçeceği söyleniyor. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kartalkaya'da bulunan 6 otelde toplam 2 bin yatak kapasitemiz var. Toplam 45 kilometre uzunluğunda pist bulunuyor" diye konuştu.

Kartalkaya'yı her sene 250 bin tatilcinin ziyaret ettiğini anlatan Ergül, "Genelde İstanbul ve Ankara'dan geliyor misafirlerimiz ama yurtdışından da özellikle Rusya'dan misafirlerimiz geliyor" dedi.

ABANT'TA KAR YAĞIŞI

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant'ta ise gece başlayan sağanak, sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.

Abant'ın yüksek kesimleri de yağan karla beyaza büründü. Bölgede, kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

KAR YAĞIŞI BURSA-DOMANİÇ YOLU KAPANMAK ÜZERE

Bursa'nın Domaniç ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde Kocayayla mevkisinde başlayan yılın ilk kar yağışı, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. 

Uygun olmayan lastikler ile yola çıkan birçok sürücü geri dönmek zorunda kaldı, karayolları ekipleri yol küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına başladı.

Karayolları yetkilileri, Domaniç yolunu kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ 5 GÜNLÜK HARİTALI DURUM

DOĞU AKDENİZ'E ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Akdeniz'de sağanağın etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yağışların öğle saatlerinden itibaren Adana'nın Ceyhan, Kozan, İmamoğlu, Yumurtalık, Hatay'ın Erzin, Dörtyol ile Osmaniye'nin Sumbas ve Kadirli ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, dolu, heyelan, ağaç veya direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile yıldırıma karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

AKDENİZ VE EGE İÇİN 'FIRTINAMSIZ RÜZGAR' UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden, Akdeniz ve Ege Denizi'nde "fırtınamsı rüzgar" uyarısında bulunuldu.  

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün Batı Akdeniz'de parçalı bulutlu, Isparta, Burdur'un doğu kesimleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer ve aralıklı olmak üzere, sağanak, gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur ve sağanak bekleniyor. 

En yüksek hava sıcaklığı Antalya'da 20, Muğla'da 19 derece olacak. Hava sıcaklığı  2 ila 4 derece azalacak.

Rüzgar kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Muğla sahil kesimi ile akşam saatlerinden itibaren sahil kesiminde kuvvetlice esecek.

Denizlerde ise kuzey yönlerden "fırtınamsı rüzgar" bekleniyor. Rüzgar, Bodrum-Kumluca arasında 5 ila 7, Demre-Anamur arasında 2 ila 4, akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1 ila 2,5 metre civarında olacak.