BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Kadir Topbaş kesin, Misbah Demircan gidiyor mu?

Siyaset hatayı kaldırmıyor. Erhan Erol çok hata yaptı. Başkanlığı sürecinde, AK Parti ilçe teşkilatından hep uzak durdu. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki iradesini hafife aldı. Aziz Babuşçu'ya karşı diklendi kimi zaman.

Seçim zili çaldı. Başbakan Erdoğan, ahaliyi Ankara'da topladı ve açılışı yaptı. Melih Gökçek'le ilgili çok şey yazıldı çizildi, Gezi'nin ödülü dün bir kez daha eline verildi.

Ankara tamam... 

İstanbul var sırada...


*

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Aralık ayının ilk haftasında açıklayacak. 

Kadir Topbaş'ın adaylığı kesin...

İlçeler de tamam...

"Gidecek" dedikleri Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, hiçbir yere gitmiyor. Rakiplerini alt ederse, Beyoğlu bir dönem daha ona emanet.


*

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ani ayrılık kararı üzerinde spekülasyonlar yapılıyor. Mustafa Kara çok başarılı bir belediyecilik yaptı. İkinci dönem aday olsaydı eğer, Erdoğan'ın ilk tercihlerinden biri olacaktı. Ancak, Kara'nın bir takım ailevi sorunları, Üsküdar'a bir dönem daha hizmet etmesine engel oldu.

Kara, çaresiz kaldı!

Ya siyaseti, ya da canı kadar sevdiği ağabeyini tercih edecekti. İkincisini yaptı ve Başbakan Erdoğan'ın da iznini alarak siyaseti bıraktı. Yani, Kara'dan gelecekte milletvekili adaylığı vesaire beklentisi olanlar, boşa beklemesin.


*

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol da, başkanlık koltuğunu bırakanlardan. Oysa son bir kez daha GOP'u yönetme arzusundaydı.

Siyaset hatayı kaldırmıyor. Erhan Erol çok hata yaptı. Başkanlığı sürecinde, AK Parti ilçe teşkilatından hep uzak durdu. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki iradesini hafife aldı. Aziz Babuşçu'ya karşı diklendi kimi zaman.

Kadir Topbaş'la proje yarıştırdı. Büyükşehir'in kimi kararlarına direndi, meydan okudu, hatta tehditlere başvurdu... Tüm bunlar karnesine zayıf olarak yazılınca, yıl sonunda gelecek not ortalamasının düşük olduğunu gördü ve çekildi.

Başka şansı da yoktu zaten... Zira aylar önce Erhan Erol'un son dönemi olduğunu yazmıştım. Başka başka nedenler, yaşantısındaki muazzam değişim Erhan Erol'un tüm şanslarını elinden almıştı.


*

Aziz Yeniay..

Bırakması beni şaşırttı doğrusu. Hem çalışkan, hem de bölgesinde güçlü bir isimdi. Öyle güçlü ki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sık sık ismi geçti.  Medyanın gözdesiydi bir ara, Küçük İstanbul'un da mimarıydı... 

Aziz Bey, sessizliğe büründü sonra... Çalıştı, çabaladı ama medyadan uzaklaştı. Ne bir ekrana çıktı 5 yıl boyunca, ne de doğru düzgün bir demeci oldu. Görüşmelerimizde heyecanından bir şey kaybetmediğini gördüm hep... 

Ama ne olduysa bıraktı...

İşin aslı ne peki?

Rivayet o ki, Aziz Yeniay yorulmuş!


*

İstanbul'u yazmaya devam edeceğim...