BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  DÜNYA

İsveç'te son dakika saldırı haberi! Ölü ve yaralılar var

İSVEÇ 'ten son dakika saldırı haberi geldi. İsveç'in başkenti Stokholm'de kamyon yayaların arasına daldı. Saldırıda en az 4 kişi hayatını kaybetti. İsveç Başbakanı olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Abone ol

İSVEÇ 'ten son dakika haberler geliyor. İsveç'in başkenti Stokholm'de bir kamyonla saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi ölürken 9'u ağır 15 kişinin yaralandığı açıklandı.

İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay trafiğe kapalı Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti.

OLAY YERİNDE SİLAH SESLERİ

Görgü tanıkları olay yerine silah seslerinin duyulduğunu anlattı. Polis vatandaşlara şehir merkezinden uzak durun çağrısı yaptı.

20:50POLİS İKİ KİŞİYİ GÖZALTINA ALDI

İsveç'in başkentindeki kamyonlu saldırıyla ilgili, Stockholm polisinden yapılan açıklamada 2 kişinin, bilgisine başvurulmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.

"BAZI BİLGİLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Stockholm polisi hareket merkezi yetkilisi Towehegg, "Bu iki kişinin olayla ilgili bazı bilgileri olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinden elde edilen bilgiler bu yönde. Bu nedenle, bu iki şahıs polis merkezine götürüldü," şeklinde konuştu.

Başkent  Stockholm'de bugün trafiğe kapalı caddedeye dalan bir kamyon yayalarıezerek bir mağazaya çarparak durmuştu. Olayda ilk belirlemeler göre 3 kişini hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. İlerleyen saatlerde ise yaralılardan 2'sinin daha hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

18:05SALDIRGANIN İLK KARESİ

İsveç medyası, saldırganın yakalanma anını gösteren kareleri yayınladı.

17:20İSVEÇ PARLAMENTOSU BOŞALTILDI

İsveç parlamentosu tedbir amacıyla boşaltıldı.Parlamento binası giriş çıkışlara kapatıldı.

17:18BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İsveç Başbakanı Stefan Lofven saldırıyla bağlantılı olarak 1 kişinin tutuklandığını kaydetti. 

17:08İSVEÇ BAŞBAKANI: OLAY BİR TERÖR SALDIRISI

İsveç Başbakanı olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.Konuya ilişkin ilk resmi açıklamayı yapan İsveç Başbakanı Stefan Lofven, kamyonun alışveriş mağazasına çarpmasına dair eldeki tüm bilgilerin 'terör saldırısı'na işaret ettiğini söyledi.

17:00TÜM METRO SEFERLERİ DURDURULDU

İsveç'te düzenlenen saldırı sonrası tüm metro seferleri durduruldu. 

KAMYON MAĞAZAYA DALDI

Gelen son dakika haberlere göre kamyon cadde üzerindeki Ahlens mağazasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

İSVEÇ POLİSİ: TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Olayın bir terör saldırısı olabileceğinden korkuluyor. İveç polisi olayın olası bir terör saldırısı oduğunu açıkladı. Polis olay yerinde güvenlik çemberi oluşturdu. Görgü tanıkları yerde cesetler olduğunu bildirirken ilk gelen haberler de 3 ölü olduğu yönünde. Ölü sayısının artabileceği haber veriliyor.

Son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da aynı yolla bir terör saldırısı düzenlenmiş, Belçika’nın Anvers kentinde de benzer bir girişim engellenmişti.

İsveç’te kamyonla saldırı olay yerinden ilk görüntüler