BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'a büyük şok! Cezaevinde kayboldu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 15 Aralık 2016’da Edirne Cezaevi’nden Fransa’daki Uluslararası İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) gönderdiği mektup kayboldu.

Abone ol

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 15 Aralık 2016’da Edirne Cezaevi’nden Fransa’ya yazdığı mektup kayboldu. 

Demirtaş’ın Kandıra ve Silivri’deki milletvekillerinin durumunu kaleme aldığı mektubun CPT’ye ulaşmaması üzerine yapılan girişimler sonucu PTT Edirne Baş Müdürlüğü’nden mektubun akıbetinin tespit edilemediği şeklinde resmi bir yazıyla yanıt verildi.

MEKTUBUN AKIBETİ BELLİ DEĞİL

Yanıtta akıbeti tespit edilemeyen mektup için Demirtaş'a söz konusu APG için 40,06 SDR karşılığı 189 TL ve 62,50 TL yollama ücreti olmak üzere toplam 251,83 TL’nin ödeneceği açıklandı.

TAZMİNAT TALEP ETMENİZ HALİNDE...

PTT Edirne Baş Müdürlüğü tarafından verilen söz konusu yanıtta şu ifadeler kullanıldı:“Fransa’ya göndermiş olduğunuz ED014314551TR barkod numaralı APG’nin Fransa Posta idaresince akıbeti tespit edilememiştir. Bu nedenle, söz konusu APG için 40,06 SDR karşılığı 189 TL ve 62,50 TL yollama ücreti olmak üzere toplam 251,83 TL’nin tarafınıza, sonradan APG’nin bulunması durumunda geri ödeyeceğinizi yazılı olarak taahhüt kaydıyla şirketimizce ödenmesi uygun görülmüştür. Tazminatı talep etmeniz halinde başmüdürlüğümüze bildirilmesi rica ederiz.”

HDP'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

HDP’den dün yapılan yazılı açıklamada “PTT Edirne Baş Müdürlüğü, mektubun akıbetinin tespit edilemediği şeklinde resmi bir yazıyla yanıt vermiştir. Demirtaş’ın CPT’ye yazdığı mektubun kaybolmasında sorumluluğu olanlar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.