BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi ayağa kaldıran isimler! Hepsi ByLock kullanıcısı

TÜRKİYE'yi ayağa kaldıran davaların hemen hepsinin hakim ve savcısı Bylock kullanacısı çıktı. Bakın listedeki hakim ve savcılar kimler ve hangi davaları baktılar?

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Türkiye'yi sarsan kritik davaların hakim ve savcılarının ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Hazırlanan ilk iddianameye göre listedeki hakim ve savcılar ile baktıkları davalardan bazıları şöyle;

Hikmet Usta - Hrant Dink ana davası savcısı
Mehmet Ekinci -  "Futbolda şike", "Cübbeli Ahmet Hoca'' ile "Odatv” davalarına bakan mahkemenin başkanı 
Cihan Kansız - "Ergenekon" soruşturmasını da yürüten Başsavcıvekili Mustafa Başer ve Metin Özgçelik - 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda tutuklanan 62 şüphelinin usulsüz tahliyesine karar veren hakimler

Meslekten atılan hakim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma sonucunda 25 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hazırlanan ilk iddianame, mahkemeye gönderildi. İddianame Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlandı ve toplam 227 sayfayı buldu. 

FLAŞ İSİMLER LİSTEDE
İddianamade kamuoyunda "Ergenekon", "Balyoz", "Askeri Casusuluk", "Odav TV", "Futbolda Şike", "17/25 Aralık", "Selam Tevhid", "MİT tırları", "yasa dışı dinleme", "Tahşiye", "usulsüz tahliyeler" gibi soruşturma ve kovuşturmalarda yer alan Cihan Kansız, Mehmet Ekinci, Sedat Sami Haşıloğlu, Metin Özçelik, Mustafa Başer ve Hikmet Usta'nın da aralarında bulunduğu 25 şüpheli yer aldı. 

İSTENEN HAPİS CEZALARI
Şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüphelilerin Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen "Selam Tevhid'de kumpas" davasında yargılandıkları, bu nedenle dosyaların birleştirilmesi talep edildi.

TUTUKLU OLAN SANIKLAR
Dönemin özel yetkili savcıları Ayhan Bedirhan ve İsmail Işık, kapatılan özel yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Hamzaçebi, kapatılan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Özçelik, "Futbolda şike" davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci ile Mustafa Başer, Muzaffer İren, Osman Kaya, Ümit Zafer Çolak, Mehmet Ekinci, Kazım Kahyaoğlu ve Abdullah Öztürk tutuklu bulunuyor.

FİRARDA OLAN İSİMLER
Hakkında yakalama kararı bulunan "Ergenekon" davasına bakan kapatılan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin üyesi Sedat Sami Haşıloğlu, Durmuş Yiğit, Eşref Aksu, kapatılan özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hadi Çağdır, Mehmet Ali Uysal, Mustafa Boz, Nurullah Çınar, Cihan Kansız, İsmail Tandoğan, Hikmet Usta, Davut Bedir, kapatılan özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan ve Yakup Hakan Günay ise firari şüpheli olarak aranıyor.