BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Suriye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'de hava üssünü füzelerle vurmasıyla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye'de hava üssünü vurmasıyla ilgili olarak "Olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum." dedi.

İdlib'teki kimyasal saldırıya sert tepki gösteren Erdoğan, "Kimse çocuk katliamını DEAŞ ile mücadele kılıfına sokmamalı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da toplu açılış töreninde gündeme ilişki konularda açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

DEAŞ'LA MÜCEDELE KILIFI ALTINDA

Çocukların hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzur ve güvende hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını, DEAŞ'la mücadele kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir.

YETERLİ GÖRMÜYORUM

Son dönemde ABD’nin bu konuda olumlu açıklamaları ve girişimleri olmuştu. Biz de destek vereceğimizi ilan etmiştik. Bu gece ABD savaş gemilerinden İdlib’e yönelik saldırının düzenlendiği üsse bir saldırı düzenlendi. Suriye’nin hava üssü vuruldu. Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum.

'BU GECE SAAT 04.00'TEN İTİBAREN TAKİP ETTİM''

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu gece saat 04.00'ten itibaren hep bunu izledim takip ettim. Arkadaşlarımızla süreci izledim. Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir.

''ESED ŞU MEZHEPTENDİR, BEN DE O MEZHEPTENİM' DİYE YAKLAŞMAYIN OLAYLARA''

16 Nisan'da mezhebi filan hepsini bir kenara koyun, ülkemizin birliğini beraberliğini düşünün. Zira 'Esed şu mezheptendir, ben de o mezheptenim' diye yaklaşmayın olaylara. Sünnisi, Nusayrisi, Alevisi; lütfen bu ayrımların içine girmeyelim. Bırakalım o ayrımı Esed denilen zalim yapsın.

''O ADAM ANCAK LANETLE ANILIR''

O zalimle beraber anılmak aynen Allah göstermesin onun gibi olmaktır. 1 milyona yakın insanı bu adam katletmedi mi? Öyleyse o adam ancak lanetle anılır. Bak şu anda dünyada yanında birkaç ülkenin dışında kimse kalmıyor, kalmayacak, gereği de yapılacak.

''KILIÇDAROĞLU KENDİNDE MİSİN?''

Kılıçdaroğlu geçenlerde diyor ki 'Cumhurbaşkanı Başbakan vesaire bu darbe girişimi örtbas etmek istiyorlar.' Kılıçdaroğlu kendinde misin? O gecenin bütün o faillerini toparlayıp cezaevlerine tıkayan kim? Biz. Güvenlik güçlerimiz bu operasyonları yapıyor yargılama devam ediyor. Sen yargılamayı da bizden mi bekliyorsun? Biraz insaf olur insanda biraz görür insan. İnşallah 9 gün sonra bu ülke yeni bir sistemi seçmenin bayramını yapacaktır. Bu sistem demokrasinin güçlendirildiği bir sistemdir.

''BUNLAR İCABINDA BEDELLİ ASKERLİĞE TABİ TUTULABİLİR''

(Kılıçdaroğlu) '18 yaş ne işi var bunların Meclis'te?' diyor. Şimdi 'Askerlik yapmayacaklar ona karşıyım' diyor. Parlamento o kadar başı boş bir yer mi? Burada aynı anda 600 kişi olacak 600 kişinin içinde 18-19-20-21-22-23-24-25 kaç kişi olur? 10 olur 15 olur. Bunlar askerliği yapmayabilir icabında bedelli askerlikte olduğu gibi bedelli askerliğe tabi tutulabilir. Ama bunların derdi başka. Ben gençlerimle iftihar ediyorum.''

ABD'den son dakika hamlesi Suriye'yi füzelerle vurdu

ABD saldırısı için hangi ülke ne tepki gösterdi?