BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da 15 Temmuz metrobüs çalışıyor mu kapalı yollar

İSTANBUL'da 15 temmuz etkinlikleri dolayısıyla kapatılan yollar ve alternatif güzergahları belli oldu. Metrobüs seferleri de 15 temmuz şehitler köprüsü kapalı olacağı için değiştirildi. İşte İstanbul'da 15 temmuz günü kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar.

Abone ol

İSTANBUL'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 12.00'dan itibaren trafiğe kapalı. Pekimetrobüsler çalışacak mı? Bu konuda beklenen açıklama İETT'den geldi. Metrobüsler saat 12.00'dan sonra farklı bir güzergah üzerinden çalışmaya devam edecek. O güzergah da ikinci köprü yani Fatih Sultan Mehmet üzerinden olacak. 

İETT'ten gelen açıklamada metrobüsle ilgili şu bilgi verildi;  "15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden Anadolu ve Avrupa geçişler, Cumartesi günü saat 12:00’den itibaren geçişe kapatılacağından 34AS Avcılar – Söğütlüçeşme ve 34Z Zincirlikuyu – Söğütlüçeşme metrobüs hatları; Pazar günü etkinlik bitimine kadar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahı, Çamlıca bağlantı yolundan Göztepe Köprüsü’ne gelerek E karayolu üzerinden Uzunçayır kavşağından dönerek Söğütlüçeşme istasyonuna gidecek. Metrobüs araçları Söğütlüçeşme – Zincirlikuyu arası geliş ve gidişlerde aynı güzergahı kullanacak.

METRO 24 SAAT HİZMET VERECEK

Etkinliklerin düzenlendiği İstanbul'da metro cumartesi ve pazar günü 24 saat hizmet verecek!

Ring sefer yapılacak güzergahlar;  Üsküdar Marmaray – Fıstıkağacı – Bağlarbaşı - Capitol ring seferler Üsküdar – Kuzguncuk - Astsubay Okulu ring seferler Ayrılıkçeşme Marmaray – Karacaahmet – Zeynep Kamil – Capitol ring seferler Uzunçayır -E5 - Altunizade  ring seferler
Libadiye Alvarlızade Camii kavşağından Tünel - Altunizade ring seferler

15 ve 16 Temmuz günü sabaha kadar ek sefer yapılacak hatlar; 130A Deniz Harp Okulu - Kadıköy
11ÜS Sultanbeyli - Üsküdar
15ÇK Güzeltepe – Kısıklı - Kadıköy 
15F Beykoz – Kadıköy 
KM11 Aydınlı TOKİ – Ahmet Yesevi – Kartal Metro - Cevizli
KM29 Yenişehir – Marmara Ünv. Hst. – Kartal Metro
25G  Sarıyer - Taksim
40 Rumeli Feneri – Garipçe - Taksim
336E Sultançiftliği - Eminönü
28YB Edirnekapı - Fatih - Beşiktaş  
37YT Alibeyköy - Beyazıt 
87 Topkapı – Edirnekapı - Taksim
65G Kağıthane – Gültepe - Şişli
142  Boğazköy – Avcılar Metrobüs 

15 Temmuz kapalı yollar Ankara ve İstanbul tam listesi