BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  GÜNCEL

PTT A.Ş. ile istiklalden istikbale

PTT A.Ş., yurt içi çalışmalarının yanı sıra yurt dışında tesis ettiği işbirlikleriyle de bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Abone ol

PTT A.Ş. ile istiklalden istikbale Türkiye’nin en köklü, güvenilir ve saygın kurumlarından PTT A.Ş., bugün geleneksel posta hizmetlerinin yanı sıra kargo-lojistik, bankacılık ve e-ticaret alanlarında faaliyet yürütüyor. Türkiye’de geniş bir hizmet ağına sahip kurum vatandaşların beklentilerini doğrultusunda faaliyetlerini çeşitlendiriyor ve geliştiriyor, 176 yıldır güvenilir ve kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor.

Ülkemizin yükselen değerleri arasında yer alan PTT A.Ş., yurt içi çalışmalarının yanı sıra yurt dışında tesis ettiği işbirlikleriyle de bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2020 yılına kadar Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı’nı yürütecek olan PTT A.Ş. dünyada sektöründe karar alıcı konumda bulunuyor.

Millî kuruluş PTT A.Ş.’nin ülkemizin en ücra köşesine uzanan yaygın bir hizmet ağı bulunuyor. 2008 yılında kargo hizmetlerini hayata geçiren kurum yıllar boyunca posta alanında edindiği tecrübeyi kargoya taşıyarak tecrübesini günümüzün teknolojik olanaklarıyla harmanlıyor. Kurum yurt dışında Turpex adıyla kargo hizmetleri yürütüyor.

Türkiye çapında en yaygın şube otomasyon ağına sahip PTT A.Ş., 1112 merkez, 2 bin 347 şube ve 972 acentesiyle ülkenin her köşesine hizmet götürüyor. Başka hiçbir bankanın olmadığı 177 yerleşim yerinde vatandaşların finansal ihtiyaçlarını Pttbank karşılıyor.



Posta, kargo ve bankacılıktaki başarılarının yanı sıra e-ticaret alanında da kısa zamanda büyük başarılar kaydeden PTT A.Ş. 2012 yılından bu yana ePttAVM.com adlı siteden elektronik ticaret faaliyetleri yürütüyor. 2 milyon 500 binden fazla ürünü müşterilerine güvenli ve ekonomik sunmayı ilke edinen PTT A.Ş. yabancı işbirlikleriyle pazar hacmini genişletiyor.

Yakın zamanda yapılan bir düzenlemeyle PTT A.Ş. elektronik para ihracatı gerçekleştirme konusunda da yetkilendirilmiş bulunuyor. Kurum ayrıca bir banka BIN’i (Bank Identification Number) sunduğu Pttkart hizmetlerini kendi adına ihraç edeceği kartlarla gerçekleştirebilecek. Yurt dışında da kullanılabilecek kartlar aracılığıyla vatandaşa sunulan hizmetin kapsamı genişleyecek, etkinliği daha da artacak.



Güçlü Türkiye yolunda faaliyetlerini geliştiren ve çeşitlendiren PTT A.Ş. yakın zamanda bir yeniliği daha hayata geçirecek. Millî kuruluş, hem televizyon ve radyo verilerini bir arada toplayan hem de turist değer taşıyacak olan Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi’nde işletmeci rolü üstlenecek.

İstiklalden istikbale her dönemde milletle el ele hareket eden PTT A.Ş. büyüyor, yenileniyor, her alanda atılım yapıyor, inovasyonu önemsiyor, dijital dönüşümünü gerçekleştiriyor ve dünya markası olma hedefinde emin adımlarla ilerliyor!

PTT