BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Fırat Anlı için flaş karar

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Fırat Anlı, 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 121 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi.

Abone ol

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ekim'de tutuklanan ve daha sonra görevinden alınan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'nın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 51 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugün görülen duruşmasına 4 tutuklu sanık ile 16 tutuksuz sanık katılırken, diğer sanıklar katılmadı.

Diğer sanıklar ve avukatlarının savunmalarının ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanıklardan Fırat Anlı ve Abdullah Bal'ın tahliyelerine karar verip duruşmayı erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fırat Anlı hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme', 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs', 'Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması', 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme suçlarına yardım etme', 'Örgüt üyesi olmak' ve 9 kez 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 121 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dosyadaki diğer 50 şüpheli hakkında da 5 yıldan ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar değişik oranlarda hapis cezaları talep edildi.