BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  GÜNCEL

İstanbul ve Ankara'da dev operasyon

Ankara ve İstanbul'daki operasyonlarda iki yargıtay üyesi ve 13 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Ankara ve İstanbul'daki operasyonlarda, Dünya Ticaret Merkezi'ne tahsis edilen araziyle ilgili, 2 emekli yargıtay üyesi, 3 polis ve 13 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan yüksek yargıdaki iki ismin Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli hakim Mustafa Oskay ile Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı emekli Hakim Hasan Erdoğan olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınma nedenleri ile ilgili ise çeşitli söylentiler var. Bazı kaynaklara göre Danıştay, Yargıtay gibi yüksek mahkemelerde para karşılığında davaları yönlendirme ve mahkemeleri etkileme iddiasıyla üzerine bu operasyon düzenlendi.

Öte yandan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Yalçıntaş'ın yurtdışında olduğu öğrenildi.

İddialara göre Reina'nın sahibinin de arananlar arasında olduğu belirtildi. İstanbul'da gözaltına alınan 13 kişi Ankara'ya gönderildi.

YALÇINTAŞ YARIN DÖNÜYOR

İTO'dan gelen açıklamaya göre, ABD’de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın programını yarıda keserek yarın Türkiye'ye döneceği belirtildi.

YARGITAY HUKUK DAİRESİ ESKİ BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Düzenlenen operasyonda, Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Eski Başkanı Emekli Hakim Mustafa Oskay da gözaltına alındı.

300'ER BİN LİRA RÜŞVET İDDİASI

İddialara göre DTM Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden lehe çıkan kararın Yargıtay'da onanması için 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Oskay'a 300'er bin lira rüşvet verildi, avukatlar da bu rüşvete aracılık etti.

İSİMLER BELLİ OLUYOR

İşte düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimler;

- Avukatlar Kamil Yıldırım ve Şevket Çelik