BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şahinbey'e ilk kardeş Suriye'den

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Kardeşi Şehir uygulaması kapsamında ilk anlaşmayı Suriye'den bir kentle yaptı.

Abone ol

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi ile Suriye'nin Manbej (Mumbuc) şehri Kardeş Şehir protokolü törenle imzalandı.

Valilik toplantı salonunda yapılan kardeş şehir protokol imza törenine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Halep Valisi Ali Ahmet Mansura, Türkiye Başkonsolosu Adnan Keçeci, Halep Belediye Başkanı Dr. Man Sipli, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri katıldı. İmza töreni öncesi duygularını dile getiren Manbej Belediye Başkanı İbrahim Hilal, Suriye Arap halkı ile Türk halkı arasındaki tarihi, kültür ve dostluk bağlarının çok güçlü olduğunu ifade ederek, Manbej Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi arasında yapılan bu kardeşlik anlaşmanın iki ülke arasındaki işbirliği, sevgi ve dostluğun daha da artacağını söyledi. Başkan Hilal, "Çok açıktır ki Manbej ve Şahinbey her 2 ilin de en önemli ilçeleridir. Yaptığımız bu kardeşlik anlaşması ile bağlarımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.

Antep'i gezdiler

Manbej Valiliği'nde düzenlenen protokolü Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Halep Valisi Ali Ahmet Mansura, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Manbej (Mumbuc) Belediye Başkanı İbrahim Hilal imzaladı. İmza töreni sonrası bir okul ziyaret edilerek, Manbej'in tarihi ve kültürel yerleri gezildi.