BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa festival ile şenlendi

Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, gelen yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri ile mehter gösterisine ilgi büyük.

Abone ol

Şanlıurfa Belediyesi'nin davetlisi olarak Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kente gelen yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri ile mehter gösterisine halk yoğun ilgi gösterdi.

Suriye, Irak, Cezayir, Kuveyt gibi komşu devletlerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından kentimize gelen yerli halk oyunları ekiplerinin sergilediği oyunlar festivale ayrı bir renk kattı.

"Efeler Diyarı" Aydın, Diyarbakır, Bitlis, Trabzon ve diğer çevre illerden kente gelen halk oyunları ve Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterilerini izleyen Şanlıurfalılar, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ve ekibine minnettarlık duyduklarını ifade etti.

22-24 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen festival kapsamında günün belirlenen saatlerinde belediye önünde gösterilerini gerçekleştiren ekiplerin sergilediği güzel oyunları izleyen Urfalı gençler, cep telefonuyla kayıt yapmayı ihmal etmediler.