BIST 10.471
DOLAR 32,81
EURO 35,24
ALTIN 2.448,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Felaket anında bu kütüphaneye koşun!

Kayseri'de sürdürülen 'Türkiye Okuyor' kampanyası kapsamında öyle bir yere kütüphane kuruldu ki...

Abone ol

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ''Türkiye Okuyor'' kampanyası kapsamında bir apartmanın "sığınağında" kurduğu kütüphane törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Beyazşehir Mahallesindeki Umut Apartmanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen projenin, diğer şehirlere de örnek olması gerektiğini söyledi.

Her apartmanın artık bir köy kadar kalabalık olduğunu ifade eden Ayata, şöyle devam etti:

''Eskiden köy odaları vardı. Buralarda sohbetler edilir, kitap okunurdu. Şehirleşme ile birçok köy boşaldı. Büyükşehirlerde de komşuluk ilişkileri zayıfladı. Artık çok katlı apartmanlarda oturuyor ve komşularımızı bile tanımakta güçlük çekiyoruz. Bu nedenle hem komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak, hem velilerimize hem de öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için apartmanların altındaki sığınakları kütüphaneye dönüştürmeyi uygun gördük. Türkiye'deki ilk apartman kütüphaneyi de Umut Apartmanı sakinlerinin desteğiyle kurduk.''

Sırada anaokulu var

Ayata, ''Apartman Anaokulu'' projesini de yakında hayata geçireceklerini belirterek, sığınakları anaokuluna dönüştüreceklerini ve buralarda öğretmen görevlendirerek çocukların uzak okullara gitmeden eğitim almalarını sağlayacaklarını anlattı.

Açılışta, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi, öğrenciler şiir okudu. Açılışın ardından misafirlere ev hanımları tarafından yapılan pasta ve börek ikram edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Umut Apartmanının sığınağında kurulan 2 odalı kütüphaneye, 400 kitabın yanı sıra, kitaplık ve bilgisayar desteği verdi.

Hayırseverlerin adları yaşayacak

Erdoğan Ayata, proje çerçevesinde apartmanlarında kütüphane kurmak isteyenlere rehberlik edeceklerini bildirdi.

Bu tip bir kütüphanenin yaklaşık 4-5 bin liraya kurulabileceğini ifade eden Ayata, ''Apartman yönetimleri bize başvurmaları halinde kendilerine yardımcı olacağız. İlk 50 kütüphaneye de 100 Temel Eseri biz bağışlayacağız. Ayrıca, bu kütüphaneler için kitap toplama kampanyaları da düzenleyeceğiz. Hayırseverlerden talep gelirse apartmanlara kurulacak kütüphanelere isimlerini de verebiliriz'' diye konuştu.