BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.380,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yerel basın Gaziantep'te buluştu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce bu yıl 56'ncısı düzenlenen Yerel Basın Semineri, Gaziantep'te başladı.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyet Başkanı Orhan Erinç, ''Çok sayıdaki meslektaşımız mahkemelerde, yazdıkları, söyledikleri haberler, köşe yazıları nedeniyle yargılanmaktadır, hapis tehdidi altındadır'' dedi.

Erinç, Gaziantep Grand Otel'de Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği 56. ''Yerel Basın Semineri''nde, 21 Ekimin Türkiye için önemli günlerden biri olduğunu söyledi.

Tam 150 yıl önce fikir gazeteciliğinin başlangıcı sayılan Tercüman-ı Ahval Gazetesi'nin 21 Ekim 1840'ta yayına başladığını ve dün Türkiye'de fikir gazeteciliğinin 150. yıl dönümü olduğunu ifade eden Erinç, şöyle konuştu:

''Ama dün bir başka yıl dönümü daha vardı. Birincisi mutlulukla kutladığımız fikir gazeteciliğinin yıl dönümü, ikincisi ise fikirleri ve düşünceleri nedeniyle öldürülen 62 meslektaşımız arasında bulunan Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülüşünün 11. yıl dönümüydü. Bir yandan fikir gazeteciliğine girdiğimizden mutluluk duyuyoruz ama bir yandan da fikirlerini açıkladığı için hoşlanmayanlar tarafından taciz edilen, tehdit edilen, kaba kuvvetle susturulmaya çalışılan ya da öldürülen meslektaşlarımızı anmak gibi bir durumla da karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye bu açıdan da bir çelişkiler ülkesi olma yolunda ne yazık ki devam ediyor."

Basına güven sarsıldı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman da bilgi kirliliğinde ve yanlış yapılanmada yanlış uygulamaların basına olan güveni ülke genelinde sarstığını savundu.

Hür iradenin bağımsız olmadığı bir ülkede hür basından da yüreklenerek bahsetmenin çok zor olduğunu ifade eden Kocaman, Türkiye'de binin üzerinde ulusal ve yaygın yerel televizyon, yine binin üzerinde radyo var on binlere dayanan haftalık, günlük, ajans gazeteler olduğunu bildirdi.

2 gün sürecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise her sektörün içinde mutlaka hizmet içi eğitimler gerektiğini, hayatın çok hızlı gelişip değiştiğini kaydetti.

Seminerde, açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.

2 gün sürecek olan seminere Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katılıyor.