BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.507,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erciş'e modern otobüs durakları yapıldı

Van'ın Erciş Belediyesi, şehir içi otobüs taşımacılığına yeni bir hizmet daha ekledi.

Abone ol

Erciş Belediye Başkanlığı, şehir içi otobüs taşımacığına yeni bir hizmet daha ekledi. Yolcu taşımacılığının yoğun olduğu güzergahlara yerleştirilen 25 adet modern görünümlü otobüs durağı, montajı tamamlanmasının ardından halkın hizmetine sunuldu.

Şehir merkezindeki belediye otobüs duraklarına belirli bir standart getirmeyi amaçlayan Erciş Belediye Başkanlığı, belediye otobüslerinin geçtiği güzergahlara modern görünümlü duraklar yerleştirdi. Yapılan durakların trafiği sıkıntıya sokmayacak ve şehrin genel görüntüsünü de bozmayacak şekilde dizayn edildiğini belirten Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, hedeflerinin halka en iyi şekilde taşımacılık hizmeti sunmak olduğunu bildirdi.

Bölgesinde en hızlı gelişen yerleşim birimleri arasında Erciş'in geldiğini belirten Çiftci, toplu taşımacılıkta rekabet ortamının sağlanması ve vatandaşa en güzel hizmetin verilmesi amacıyla 2 yıldır toplu taşımacılık hizmeti verdiklerini anımsattı. Satın aldıkları 10 adet otobüsle birlikte tüm mahallelere toplu taşımacılık hizmeti verdiklerini bildiren Çiftci, ileriki günlerde otobüs sayısını artıracakları müjdesini de vererek şunları söyledi:

"İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan toplu ulaşım sorununu çözmek için bilindiği gibi daha önceden 10 adet otobüs satın alarak rekabet ortamında toplu taşıma hizmeti vermeye başlamıştık. Çağdaş, modern, güvenli ve rahat bir toplu ulaşım imkanı sağlayacak otobüslerimiz yanında, eğitimli personel ile birlikte halkımıza konforlu, güvenli, güler yüzlü ve hızlı bir şekilde mesafe kat ettirerek, toplu ulaşım sektöründe de ayrıca örnek teşkil etmek istiyoruz.

Halkımıza bu hizmeti sunarken yolcunun inip bineceği otobüs duraklarımızı da teknolojinin en son sistemi olan modern ve şeffaf görünümlü duraklarla süslemekteyiz. Satın aldığımız 25 adet modern görünümlü durak, kısa bir süre içinde yüklenici firma tarafından bizlerin tespit ettiği güzergah notlarına montajı yapılarak belediyemize teslim edildi. İlk etapta nüfus yoğunluğunun bulunduğu Vanyolu Caddesi'ne 10, Erciş-Ağrı Karayolu üzerine 2, TOKİ'ye 3, Kışla Caddesi üzerine 2, Latifiye, Salihye, Camikebir-Alkanat-Tekevler, Haydarbey, Yukarı Çınarlı, Gölağzı, Örene ile Beyazıt mahallerimize ise 1'er olmak üzere, toplam 25 adet modern görünümlü duraklarımızı halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız. Belediye olarak halkımıza sunduğumuz bu hizmetin kalıcı olabilmesi için de vatandaşlarımızdan isteğimiz, hizmete sunulan durakları kendi malları gibi korumalarıdır".


Bu arada, ilçeye modern bir görünüm kazandırılan duraklar, vatandaşlar tarafından da olumlu tepkilerle karşılandı. Yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, verilen hizmetlerden ötürü Belediye Başkanı Fatih Çiftci'ye teşekkür ettiler.