BIST 10.927
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.513,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeden sağlık şenliği müjdesi

26-27 Ekim tarihlerinde Cam Piramit'te düzenlenecek şenlikte, vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasından geçirilecek.

Abone ol

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından '1. Antalya Sağlık Şenliği' düzenlenecek. 26-27 Ekim tarihleri arasında Cam Piramit'te saat 09.30-17.00 saatleri arasında düzenlenecek şenlik kapsamında halka yönelik ücretsiz, şeker, kolesterol, kan sayımı ölçümü, göz muayenesi, solunum fonksiyon testi, tansiyon, kemik dansitometre ölçümü, vücut kitle indeksi, diyetisyen bilgilendirme, EKG çekimi, sigara bıraktırma konusunda bilgilendirme ve karbonmonoksit ölçümü, kan bağışı, organ bağışı stantları kurulacak.


BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI DÜZENLENECEK


Ayrıca şenlik kapsamında 26 Ekim Salı Saat 14.00'da Cam Piramit Toplantı Salonu'nda 'Kalp Hastalıkları ve Çözümleri', 27 Ekim Çarşamba Saat 10.30'da 'Bel Ağrısı ve Çözümleri', aynı gün saat 14.00'da 'Çocuk Güvenliği ve İlk Yardım' konulu bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri de konserleri ile şenliğe renk katacak.


ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşları sağlık konusunda bilinçlendirmek amacıyla şenlik düzenlediklerini belirterek, “Günümüzün çok sık görülen hastalıklarına yönelik yapılacak söz konusu testlerle vatandaşlarımızın daha da bilinçlendirilmesini sağlayacağız. Herhangi bir olumsuzluk tespit ettiğimiz kişileri sağlık kuruluşlarına yönlendireceğiz. Erken teşhis her zaman önemlidir. Bu nedenle ilkini düzenlediğimiz Sağlık Şenliği'ne tüm Antalyalıları davet ediyorum” şeklinde konuştu.