BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.391,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da temizlik zamanı

Başkent'in duvarlarındaki yazılar siliniyor, afişler kaldırılıyor, çalışmayan aydınlatma sistemleri yenileniyor...

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, kentin ortak kullanım alanlarının daha temiz ve estetik görünümünü sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kentte göz estetiğini bozan, ortak yaşam alanında tartışmaya neden olan sorunlara çözüm arayan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, eksiklikleri tespit ediyor. Yolları ve duvar yazılarını temizleyerek, duvarların bakım ve onarımını yapan ekipler, kent aydınlatma aparatlarının çalışır vaziyette olup olmadığını düzenli olarak kontrol ediyor, olumsuz hava şartlarında bir sıkıntı yaşanmaması için rögar, ızgara ve bacaları da periyodik olarak bakıma alıyor.

Zabıta Daire Başkanlığı ile ortak çalışan Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, duvarlara izinsiz afiş asan veya yazı yazan kişilere ceza da yazıyor. Bugüne kadar 10 bin TL ceza kesen ekiplerin, ortak kullanım alanlarındaki yazıları temizlemek için kullandığı boya miktarı ise 31 bin kilogramı buluyor.

Kent merkezinden en ücra köşelere kadar her alanda çalışmalar yürüten ekipler, gündüz nüfusunun en yoğun olduğu bölgelerden Kızılay'daki cadde yaya üst geçitlerini de bakıma aldı. Günde en az bin 500 kişinin kullandığı üst geçitler, yeniden boyandı, üzerindeki camlar değiştirildi, deforme olmuş bölgeleri onarıldı.