BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu ailenin dramı yürek dağlıyor

Kirayı ödeyemedikleri için çadırda yaşamaya başlayan aile son derece zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor.

Abone ol

Lüleburgaz'da kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden çıkartılan 9 kişilik Arbas ailesinin yaşadıkları tam bir insanlık ayıbı. Evlerinden atıldıktan sonra 7 çocukla çadırda yaşamaya başlayan aile tuvaletsiz, susuz, elektriksiz bir ortamda hayatta kalmaya çalışıyor.

Güneş Mahallesi Kuştepe mevkisinde boş bir arsaya kurdukları çadırda yaşayan 9 kişilik ailenin reisi Hamit Arbas, kiracı olarak oturdukları evin 3 aylık kirasını ödeyemedikleri için evden çıkartıldıklarını söyledi.

İNSANLIK DIŞI KOŞULLAR

Bir tanıdığının boş arsasına çadır kurduklarını ve yaşamlarını bu çadırda çok zor şartlarda sürdürdüklerini ifade eden Hamit Arbas, ''Elektriksiz, susuz, tuvaletsiz bir ortamda 5'i kız 7 çocuğumuzla birlikte yaşam sürdürüyoruz. Bu ne kadar sağlıklı bunu siz düşünün. Atık kağıt ve hurda toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. Kaymakamlıktan zaman zaman yardım alıyoruz. Ancak bu yardımlar yeterli değil'' dedi.

Anne Selime Arbas ise tek gözlü çadırda üst üste yattıklarını belirterek, ''Hepimizin şartları da çok kötü. Yıkanamıyoruz, tuvalete bile gidemiyoruz. Taşıma suyla idare etmeye çalışıyoruz. Evde kimsenin sigortası yok, çocuklarımız hastalansa hastaneye götürtemiyoruz'' diye konuştu.