BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

3 köyün yarım asırlık özlemi bitti

Gaziantep'te çocuk yaşlarında asfalt yol hayali kuran köylüler bu hayallerine ancak yetişkin olduklarında kavuşabildiler. Bazılarına ise görmek nasip olmadı.

Abone ol

Gaziantep İl Özel İdaresi, Araban ilçesine bağlı Yolveren, Karacaören ve Ziyaret köylerinin yolunda asfalt çalışmasına başlayarak, köylülerin 54 yıllık yol özlemine son verdi.

AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Halit Ömeroğlu ile Şıh Mehmet Ulukök, köylerin stabilize bağlantı yolunun asfaltlanması için başlatılan çalışmalarla ilgili olarak, "1957 yılında ilçe statüsüne kavuşan Araban'a bağlı Yolveren, Karacaören ve Ziyaret köyündeki vatandaşlar, 4 bin 500 metrelik stabilize bağlantı yolunun asfaltlanması için 54 yıldır mücadele ediyor. Verilen mücadele sonunda Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından 4 bin 500 metrelik yol ile Kahramanmaraş-Adıyaman bağlantı yolu 250 bin liraya ihale edilerek asfalt çalışması başlatıldı. Köylü vatandaşların 54 yıllık yol özlemi bitiyor. Gaziantep İl Özel İdaresi'nin, Araban ilçesine bağlı 39 köy ve 9 mezrada verdiği okul, yol, su ve altyapı gibi çalışmalar aralıksız sürüyor" dedi.

Asfalt özlemi

Köylü vatandaşlar da, "54 yıldan beri 4 bin 500 metrelik stabilize bağlantı yolunun asfaltlanması için verdiğimiz mücadele, Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından asfaltlama çalışmasının başlatılmasıyla son buldu ve yol özlemimiz bitti. Başlatılan çalışma dolayısıyla Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç, AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Şıh Mehmet Ulukök ve Halit Ömeroğlu ile İl Genel Meclisi Üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.