BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  DÜNYA

İşçiler kavgaya tutuştu: 5 yaralı, 9 gözaltı

Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan termik santral inşaatında çalışan işçiler arasında görev paylaşımı nedeniyle çıkan kavgada 5 işçi yaralanı...

Abone ol

Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan termik santral inşaatında çalışan işçiler arasında görev paylaşımı nedeniyle çıkan kavgada 5 işçi yaralanırken, 9 kişi gözaltına alındı.
Olay, öğle saatlerinde Göynük ilçesinde bulunan termik santral inşaatında meydana geldi. İddiaya göre Tunceli’den gelen Hüseyin D. isimli işçi, 5 arkadaşıyla birlikte termik santral inşaatında taşeron firmada çalışmaya başladı. Aynı firmada kaynakçı olarak çalışan diğer grup, Hüseyin D. ve arkadaşlarına saldırdı. İnşaattan aldıkları demirler ve borularla Hüseyin D. ve arkadaşlarını darp eden kaynakçı grup, jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle yatıştırıldı. Kavgada yaralanan 5 işçiden 4’ü hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, başına darbeler alan Hüseyin D. ise kontrol amaçlı gözetim altına alındı.
Yaşanan kavganın ardından 9 kişi gözaltına alınırken, iki grup arasında mezhep kavgası çıktığı iddialarına valilikten açıklama geldi. Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, “20 Kasım 2013 tarihinde bazı görsel ve yazılı basın ve yayın organlarında, ’Bolu ili Göynük ilçesinde işçiler arasında mezhep kavgası iddiası’ başlıklı haberler yer almıştır. Basında yer alan haberlerde belirtilen iddialar gerçeği yansıtmayıp, olay aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleşmiştir. Bolu-Göynük Bölücekova köyünde faaliyet gösteren Göynük Enerji Termik Santrali inşaatında, 19 Kasım 2013 günü saat 09.30 sıralarında iki farklı taşeron firmasına bağlı 4 işçi arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlık sonucu, taşeron firma işçilerinden M.A ve K.A. ile M.D. ve H.D. karşılıklı olarak birbirlerini darp etmişlerdir. M.A., K.A. ve M.D Göynük Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. H.D.’nin kafa travması geçirdiği, bilincinin açık olduğu ve durumunun iyi olduğu, önlem amacıyla Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’nde kontrol altında tutulduğu öğrenilmiştir. Olay bölgesinde başka bir olay çıkmaması için Göynük İlçe Jandarma Komutanlığınca gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Göynük Cumhuriyet Savcısının talimatı ile tahkikata başlanarak tahkikat evrakları ile şüpheliler adli makamlara sevk edilmiştir” denildi.
Soruşturma sonrası olayın mezhep kavgası değil, görev paylaşımı yüzünden meydana geldiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Göynük Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınarak mahkemeye sevk edilen M.A. ve K.A., mahkemece haftada bir gün adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağı verilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır. Yapılan tahkikat neticesinde olayın etnik ve siyasi bir nedene dayanmadığı, işçilerin olay öncesi ve sonrasında bu yönde bir faaliyette bulunmadığı, olayın tamamen işçiler arasında görev paylaşımı konusunda çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir.”
(İHA)