BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu romanda gerçek bir insan kullanıldı!

Hiç kendinizi bir filmin içinde gibi hissettiniz mi? Ya da başınıza gelenlerin hepsinin bir oyun olduğunu düşündüğünüz mü?

Abone ol

Hiç kendinizi bir filmin içinde gibi hissettiniz mi? Ya da başınıza gelenlerin hepsinin bir oyun olduğunu düşündüğünüz mü? Baki’nin oldu. Çünkü o bir roman kahramanı ve 8 yıldır 42 yaşında.

ADEM AYNASI kendisini yıllar önce bir seri katil olarak yazıp kenara atan yazarına kafa tutan Baki Yıldız’ın hikâyesini anlatıyor.

başliksiz-1.20131121124836.jpgYazar Ece Gamze Atıcı, hayat hikâyesi ve ismiyle gerçek bir karaktere de yer verdiği romanı ADEM AYNASI’nda, bir kez bile “kader” kelimesini kullanmadan kader mefhumunu anlatıyor.

Yazarına kafa tutan başkahraman Baki’nin tek gayesi yazarına ulaşıp, kendisini yeniden ve tabii gerçekte olduğu haliyle yazmasını sağlamak.

Yazarın bütün gayesi ise onu en başta tasarladığı gibi bir seri katile dönüştürmek. Kimin kazanacağı ise... İşte orası okurun elinde.

Atıcı’nın dört sene boyunca tasarladığı ADEM AYNASI’nın başkahraman Baki’nin yazdığı kripto sayesinde okurlar kitapla ilgili büyük bir sırra ulaşıyorlar.

Atıcı’nın bir diğer sürprizi ise İthaki Yayınları tarafından basılan kitabın hemen sonunda başlayan yepyeni bir kitap.

Okurun, Baki’nin her kararıyla iyice içine çekilip, hikâyenin bir parçası haline geldiği Adem Aynası ile okur, belki de ilk defa bir roman kahramanına yardım edebilme şansını kazanacak.