BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  DÜNYA

Gül’ün tavsiyesi üzerine Kayseri’ye geldi

Afrika ülkesi Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, ’’Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e güven mektubunu sunarken kendisi Türkiye’de ilk ...

Abone ol

Afrika ülkesi Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari, ’’Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e güven mektubunu sunarken kendisi Türkiye’de ilk önce Kayseri’yi ziyaret etmemi tavsiye etmişti. Ben de buna uyarak ilk olarak Kayseri’ye geldim’’ dedi.
Büyükelçi Kayizari, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Vali Düzgün tarafından girişte karşılanan Büyükelçi Kayizari, valilik şeref defterini imzaladı. Ziyarette konuşan Kayizari, Büyükelçilik görevine başlarken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e güven mektubunu sunduğunda Gül’ün kendisine Türkiye’de ilk olarak Kayseri’yi ziyaret etmesini tavsiye ettiğini, kendisinin de bu tavsiyeye uyarak Türkiye’deki ilk ziyaretini Kayseri’ye gerçekleştirdiğini bildirdi.
Kayizari, Türkiye ile Ruanda arasındaki ilişkilerin her geçen gün arttığını, son zamanlarda Türkiye ile Ruanda arasında üst düzey ziyaretlerin gerçekleştiğini kaydederek, ’’İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler gitgide artıyor. Ruandalı iş adamları ürünleri, hizmetleri ve servisleri Türkiye’den, özellikle de Kayseri’den almak istiyorlar. Türk Hava Yollarının haftanın her günü direkt Ruanda seferi var. Ruandalı öğrenciler, Türkiye’de okuyor. Şu anda Kayseri’de 10 Ruandalı öğrenci var. Ruanda şu anda yatırım ve ticaret için çok uygun bir ülke’’ diye konuştu.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün de Ruanda’nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kayizari’nin Kayseri’yi ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ’’Türkiye ile Ruanda arasında ticari, ekonomik ve eğitim iş birliğinin başlamış olması memnuniyet verici. Kayserili işadamlarının da Ruanda’ya giderek sizlerle tanışması Kayseri adına çok güzel. Kayserililer ticari zekasıyla ve Kayseri de zengin ticari kültürüyle bilinir. İnşallah arkadaşlarımızın başlattığı bu iş birliğinin gelişmesi için biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. İstikrara kavuşmuş bir ülkenin büyükelçisini Kayseri’de görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.
Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün konuk Büyükelçi Kayizari’ye, içinde Erciyes Dağı ve Kayseri’deki bazı tarihi eserlerin figürlerinin bulunduğu bir plaket takdim etti.
(İHA)