BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

İnternet'in hızı sansürcü patronlara engel olacak!

"Cengiz Çandar ve diğer liberal yazarlar tehlikenin farkında mı?" yazımda, Çandar için tehlike çanlarının çalmaya devam ettiğini yazmıştım hatırlarsanız.

 yazımın sonunda, "Medyanın hali bu, böyle gelmiş, böyle gidiyor, böyle gidecek" demiştim!

İnternet Medyası'ndaki arkadaşlardan geldi:

"Medyanın hali böyle gitmiyor artık!"

Arkadaşlarımın hakkı var. İnternet Medyası ile birlikte medyada hiçbir şey eskisi gibi değil. Yayıncılık ve reklam konusunda çok gerilerdeyiz doğru, ama bu hep böyle kalacağız anlamına gelmiyor. 2000'li yıllarda, yola revan olan İnternet Medyası, bugün muazzam bir güce erişti. 

İstihdam sağlayan büyük bir sektör haline geldik!

                          ***

Türkiye'de bizden daha özgür olan var mı?

Bizim özgürlüğümüz, özgürlüğü kısıtlanan kalem erbabı kişilerin de özgürlüğü demek. Hasan Cemal mesela, Milliyet'te özgürlüğünün önüne duvar ördüler, biz yıktık o duvarları. Başka yazarlar da sansürlendi geçmişte, arşivlerimiz gazetelerin sansürlediği yazarların yazılarıyla dolu!

Susturulan yazarların sesi, bir tek İnternet Medyası değil!

 yazımda, Çandar için tehlike çanlarının çalmaya devam ettiğini yazmıştım hatırlarsanız.

Kimin umurunda?

Çandar'ın zaten bir medyası var, Radikal'de yazıp yazmaması çok da önemli değil. Twitter'da 132 bin takipçisi var. Radikal'ın tirajını katlayan bir rakam bu. Çandar'ın bir mesajı milyonlara ulaşıyor, etkisi de anında belli oluyor.

Hasan Cemal, ta Erbil'den "yeni medya"sında gazetecilik yapıyor!

Gazeteciliğinden vazgeçmedi, vazgeçmiyor, kalemi elinden alınmasına rağmen!

Twitter'ı kullanıyor, Facebook'ta fotoğraf paylaşıyor, İnternet Medyası'nda boy gösteriyor. 

                        ***

Ahmet Hakan gibi, Cüneyt Özdemir gibi, twitter'da milyonların takip ettiği gazetecilerin, bu dönemde, susturmak mümkün mü? Hangi güç, Cüneyt'in twitter'daki 1 milyon 110 bin takipçisinin önünde durabilir? Ahmet Hakan'ın 609 bin ziyaretçisi var, onu kim susturabilir?

Peki?

Twitter'dan bihaber yazarlar, yeni medyanın olmadığı günler kadar etkili olabiliyor mu? Emin Çölaşan mesela, Bekir Coşkun ve susturulduğunu iddia eden diğer yazarlar.. Onların niye sesi çıkmıyor?

 Şuraya gelmek istiyorum!

İktidarın rahatsız olduğu yazarların susturulması, bu kalemlerin bertaraf edilmesi doğru bir yaklaşım değil. Sosyal Medya ve Yeni Medya sansürün önünde çok büyük bir engel. Twitter ve Facebook'un kapısına zırt pırt kilit vurulamayacağına göre, bu yazarlar kendi gazetelerinden dışlansalar bile, özgürlüklerinden daha doğrusu etkinliklerinden bir şey kaybetmeyecekler.

İyisi mi, eleştiriye açık olmak!

Tek çözüm yolu bu! 

Binali Yıldırım'ın bu işte vebali çok!

Teknoloji konusunda eksiklerimiz yok mu? Var elbette. Ancak şöyle geriye dönüp baktığımızda, Türkiye'deki muazzam bir değişimin yaşandığını görüyoruz.

Karayolları, deniz yolları, hava yollarındaki değişimin yanına şimdi de ileteşim yollarındaki değişim eklendi. 

Her başarının altından Binali Yıldırım çıktığı için, onun günahı çok! 

Yıldırım'ın vizyonu ve yönlendirmeleri iletişim yollarındaki değişime çok büyük katkısı oldu. GSM operatörlerinin 500 kişiden daha az nüfuslu yerlere mobil altyapılarını götürmelerinde Yıldırım önayak oldu! Hedefinde Türkiye'yi İnternet'le donatmak vardı; Türk Telekom'un fiber teknolojisi bu hayalin bir parçası. 

"Fiberle 81 ilde hızlı İnternet"

Bizim penceremizden baktığımızda, fiberle okuyucularımıza 81 ilde daha hızlı ulaşacağız. Daha  fazla okuyucu, daha fazla reklam, daha fazla değişim, daha fazla gelişim. 

Kim tutar bundan böyle bizi!

Teşekkürler Binali Bey!