BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01

HDP lideri Selahattin Demirtaş kimdi, kim oldu?

Kürtler kendisini Meclis'te temsil etsin diye Ankara'ya gönderdikleri HDP'den her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor. Öyle ki, Diyarbakırlı eczacının dediği gibi, yarın seçim olsa HDP'nin yüzde 6 bile alması zor görünüyor.

"Siz kimsiniz?"

Susmuştu Selahattin Demirtaş.

Susturulmuştu ya da. 

Konuştu... 

Konuşturuldu... 

Suskun kalsaydı hep. Hiç konuşmasaydı keşke. 

O masaya hür iradesiyle oturmadığı o kadar belliydi ki. Ne konuştuğunu bilmiyor, ettiği lafın nereye gideceğinin farkında bile değildi. 

Ordu askerini yığmış Sur'a... silah deposu haline getirilen yerlere. Tankla, tüfekle aylardır terörden, teröristlerden temizliyor Kürtler'in yaşadığı, yaşamak istediği yerleri. 

Açılan hendekler ahaliyi canından bezdirmiş. Kürtler'i temsilen Ankara'ya gönderilen Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'ya arka çıkıyor. Arka çıkmakla kalmıyor o teröristlere göz açtırmayan askere, polise, daha doğrusu devlete "Siz kimsiniz?" diye meydan okuyor. 

Bölge insanı canını kurtarmak için, kazılan o hendeklere düşmemek için, evladını PKK teröründen korumak için yerini yurdunu terkederken, Selahattin Demirtaş ve etrafını saran tayfa, "Siz kimsiniz?" diyor ve teröre, teröristlere cesaret veriyor. 

7 Haziran öncesinde elinde sazla, barışa dair ettiği sözle, Türkiye'nin dört bir yanında, PKK terör örgütüne rağmen, sevgilen, saygı gören Selahattin Demirtaş kimdi, kim oldu?

Devlet, Kürtler huzur bulsun diye "temizlik" yaptığını söylüyor, Selahattin Demirtaş "Siz ancak lağım temizlersiniz" diyor!

Doğru!

Devlet, Kürtler'in nefes alamadığı, bölgelerde lağım temizliği yapıyor. Doğu'da, Güneydoğu'da... lağım kokusundan geçilmiyor çünkü...

Devlet bu temizliği yaparken, Demirtaş ve tayfası "direniş" çağrısı yapıyor ve bölge insanının o lağım çukurlarında boğulmasını istiyor. 

Peki bölge insanı bu beyhude çağrılara itibar ediyor mu?

Tabii ki hayır!

İtibar etmediği gibi, 7 Haziran öncesideki o sevimli ve güler yüzlü Selahattin Demirtaş'a, HDP'ye, PKK'ya öfke saçıyor. 

Kürtler kendisini Meclis'te temsil etsin diye Ankara'ya gönderdikleri HDP'den her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor. Öyle ki, Diyarbakırlı eczacının dediği gibi, yarın seçim olsa HDP'nin yüzde 6 bile alması zor görünüyor. 

O halde... 

Demirtaş'a soralım:

Siz kimsiniz?

Kürtleri mi temsil ediyorsunuz?

Yoksa PKK'yı mı?

Sorumun cevabı belli de...

Ben yine de sormuş olayım...

NOT: veya  hesabımdan yorumlarınızı yapabilirsiniz.