BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.419,55
HABER /  MEDYA

Hayrettin Hoca'nın önerisi genelevmiş

Yeni Şafak'ın fıkıh uzmanı yazarı Hayrettin Karaman bir yazı yazdı olay oldu. O yazı için 2 gün içinde gelen yorumlar uç noktalarda oldu...

Abone ol

Yeni Şafak'ın fıkıh uzmanı yazarı Hayrettin Karaman bir yazı yazdı olay oldu.
O yazı için 2 gün içinde gelen yorumlar uç noktalarda oldu...

Ahmet Hakan: "Süper tehlikeli bir yazı"...
Ertuğrul Özkök : "Müslamanları gettolara kapatalım"...
Tuna Kiremitçi : "Özel bölge” olarak Gülhane Parkı ayarlansın... Karaman gibi yaşamayanlar burada fanuslara kapatılabilir, üstüne de “fındık-fıstık atmayınız” yazısı yapıştırılır.


AĞZI OLAN KONUŞUYOR

Hayrettin Karaman hoca bugün eleştirilere yanıt verdi. Ancak yanıtı çok farklı bir yolla geldi. Hakkında yazılar kaleme alan yazarlara doğrudan yanıt vermek yerine isim vermeden şu cevabı iletti:

"Her konu bilenler tarafından tartışılabilir; buna bir diyeceğimiz olmaz. Ama iki şeye itirazım var:
1. Ağzı olan herkesin bilir bilmez konuşması, tartışması ve ahkam kesmesi.
2. Bir kimsenin söylediğini olduğu gibi vererek değerlendirmek ve tartışmak yerine çarpıtmak, değiştirmek, işine geldiği gibi şekillendirmek.


Hayrettin Karaman bu sözleri yazısını haber yapan bir site için söylüyor görünüyor. Ancak söyledikleri Karaman'ın yazısını "getto önerisi" olarak lanse eden Ertuğrul Özkök'e cevap niteliğinde.

GETTO DEĞİL GENELEV

Diyor ki Karaman:

"Okuduğunu anlamayacak kadar cahil isen önce öğren sonra konuş. Anladığın halde saptırıyorsan, değiştiriyorsan senin ahlakla ilgili problemin var demektir.

Ben yazımda ne "gettolar yapılsın" dedim, ne de "Müslüman gibi yaşamayanlar için özel bölgeler yapılmasından" söz ettim. "İslam toplumunda –ki, İslamî devleti kastediyorum- bu, ahlaka ve dine aykırı fiiller için ayrı mekanlar ihdas edilebilir" dedim.

Bunun demokrasilerdeki örneği, ayrılmış yerlerdeki genelevlerdir.

Hadi gazeteci ve cahil veya bağnazlıktan kör olmuş kimseler bu saptırmayı yapmış, ya okumuş yazmış bazı kimselerin yazıma bakmadan yorum yapmaya kalkışmalarına ne demeliyim bilemiyorum!"

Yazının tamamı için