BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Hasip Kaplan'dan Hakan Fidan yorumu!

Hakan Fidan'ın aday adaylığından çekilmesi Ankara'ya bomba gibi düştü. HDP'li Hasip Kaplan olayı değerlerdirken Davutoğlu için 'Allah kimseyi o duruma düşürmesin' dedi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

HDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan Hakan Fidan'ın aday adaylığını çekmesini internethaber.com'a yorumladı. Kaplan, "Allah kimseyi Davutoğlu'nun durumuna düşürmesin" dedi.

CUMHURBAŞKANI "BEN VARIM" DEDİ

Mevcut Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasaları, barajlar genelde lider sultalarını güçlendirir ve parti içi hukuku ortadan kaldırır. AK Parti'de de tek adam olarak Cumhurbaşkanı "ben varım" dedi ve olay onun isteği doğrultusunda şekillendi.

DAHA ŞİDDETLİ PATLAMALARA TANIK OLACAĞIZ 

Hem iktidar partisinde hem ana muhalefette 7 Nisan'da saat 17'yi bir dakika geçe derinden derine yükselen bir sessiz isyanın patlamalarına, daha şiddetli patlamalarına tanık olacağız. Bu tür kitle partilerinde malesef çözülme, ayrışma süreçleri hızlı bir şekilde gelişecek ve siyaset çok ciddi anlamda darbe yasalarıyla sıkıştırılan potansiyel bir yerden patlayıverecek, bunun altında en başta iktidar ve ana muhalefet partisi kalacak. Öyle tek tek kişiler üzerinden tek tek yorum yapmak doğru değil, bu tür partilerde iktidarda olanlar kendi ihtiyaçlarını gözetir.

ALLAH KİMSEYİ O DURUMA DÜŞÜRMESİN 

Davutoğlu'nun içinde bulunduğu durum zor biri durum, Allah kimseyi Davutoğlu'nun durumuna düşürmesin.

DAHA BETERİNİ YAŞAMAK İSTEMİYORLARSA 

Bu durumlarda daha beterini yaşamak istemiyorlarsa hala vakit var. İktidarı mart ayı sonuna kadar Güvenlik Paketiyle zaman geçirmek yerine, Siyasi Partiler Yasası ve seçim barajını kaldıran, milletin iradesinin önünü açan düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz. Eğer halka bir iyilik yapmak istiyorlarsa son fırsatları bu olacaktır. Burada Meclis sayısı yetmiyor, biz HDP olarak "Anayasa geçici maddesiyle bunu değiştirelim" diye hep söylüyoruz. Siyasi partilerin içindeki hukuku, demokrasiyi geliştiren düzenlemeleri zorunlu kılalım, adayları tek kişi değil halk seçebilsin. Bu, Türkiye'ye yapabilecekleri en büyük iyilik ama her iki partide de böyle bir niyet görünmüyor.