BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hakan Fidan'ın ilk işi bakın ne!

MİT Müsteşarlığına geri dönen Hakan Fidan'ın ilk iş İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan'la görüşeceği iddia edildi.

Abone ol

Cumhuriyet'te Mustafa Halif adıyla kaleme alınan yazıda Hakan Fidan'ın dönüşünün Kürt siyasi hareketi ve Abdullah Öcalan'ın için sevindirici bir gelişme olduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Hakan Fidan'ın istifasını değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Şahsen ben Hakan Bey’in görevinde kalmasını isterdim çünkü belirli bir güven oluşmuştu. Öcalan, Hakan Bey’e çok güvendiğini birkaç kez belirtmişti" sözleriyle üzüntüsünü dile getirmişti.

EN KISA ZAMANDA İMRALI'YA GİDİYOR

Mustafa Halif'in 'İlk işi Öcalan ile buluşma' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Fidan’ın dönüşü Kürt siyasi hareketi ve Öcalan için aslında sevindirici bir gelişmeydi. Her ne kadar Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu İmralı’ya gidip gelmeye başladıysa da kimi tıkanıklıklarda eski hızın yakalanamadığı eleştirileri vardı. Kürt hareketinin 5 Nisan’da Meclis kapanmadan önce hükümetle PKK arasında Dolmabahçe’deki sözlü mutabakatı yazılı hale çevirme isteği süreçte sıkıntı yaratmıştı. Bir diğer konu Öcalan’ın 21 Mart 2015 Nevruzu’nda alandaki topluluğa görüntülü seslenme isteği. Tüm zorlu alanlar için Fidan’a ihtiyaç olduğu konuşuluyor.

Fidan’ın en kısa zamanda İmralı’ya gideceğini de dün akşam sıcağı sıcağına konuştuğum kaynak iletti.