BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,86
ALTIN 2.430,03
HABER /  DÜNYA

Küba'dan 'Cami'ye onay geldi

Küba Komünist Partisi yıllar sonra, Küba'da dini mabedlerin inşasına onay verdi.Kiliseden sonra cami yapımı yolda!

Abone ol

1959 Küba Devrimi' nden sonra, dini yapı inşasına müsaade etmeyen Küba Komünist Partisi, 56 yıl aradan sonra dini tapınakların yapımına izin verdiğini açıkladı. Buna göre ilk dini mabed kilise olacak. Sonrasında ise sıranın cami ve sinagog inşasına gelmesi bekleniyor.

Ülkenin güneyinde Pınar del Rio kentinde 200 metre karelik bir alana inşa edilecek kilisenin adının “Parroquia del Sagrado Corazón de Jesus" olacağı ve finansmanının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Rio papazı Jorge Serpa, 36 bin kişinin yaşadığı kentte bulunan bir Tıp Fakültesinde eğitim gören yabancı öğrencilerinin çoğunun katolik olduğunu vurgulayarak bir kilise inşası için yapılan müracaata yetkililerin nihayet olumlu cevap verdiğini söyledi.

Küba Komunist Partisi'nin masasında Türkiye, Rusya ve İsrail'den gelen dini talepler olduğu ve bunlara öncelik verileceği hatırlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika ülkelerini kapsayan turu çerçevesinde Küba'ya yaptığı ziyarette başkent Havana'da Devlet Başkanı Raul Cartro ile bu konuyu görüşmüş ve Küba yönetiminin cami projesine olumsuz yaklaşmadığını ifade etmişti.