BIST 9.902
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,05
HABER /  MEDYA

Hasan Cemal'in 6-1 yazısı tam bomba!

Hasan Cemal damardan Galatasaraylı... Haliyle de bu 6-1 yazısı daha bir önemli. Maçı 'korkunçtu' diye yorumlayan Cemal, 'ilk kez bu kadar içim acıdı' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Sıkı Galatasaraylılığı ile bilinen Hasan Cemal 6-1'lik Real Madrid maçında tribündeymiş.

6 gollü hezimet sonrası ağır bir buhran içinde bu yazıyı kaleme alan Hasan Cemal, "ilk kez içim bu kadar acıdı" diyerek duygularını ifade etti. Cemal 6 gol için ise "korkunçtu" yorumunu yaptı.

T24'teki köşesinde bugün 6 gollü mağlubiyet sonrası Galatasaray'da yaşananları yazan Hasan Cemal, "Fatih Terim ve Ünal Aysal arasında doku farkı" var dedi.

Sezona güzel hayallerle başlamıştık diyen, kendi tabiri ile damardan Galatasaray taraftarı yazar, Bu doku farkının klüp içi zehirlenmeye yol açtığını söyledi, bir an önce önlem alınması gerektiğinin altını çizdi:

"Başkan’la Teknik Direktör, yani Aysal’la Terim arasındaki doku farklılığı, kulüp-içi iklimi zehirlemeye başladı. Bu uyuşmazlık şu ya da bu şekilde çözülmezse veya bu doku uyuşmazlığıyla birlikte yaşamanın medeni usulleri eğer bir an önce bulunmazsa, Cimbom’un önünde daha da güç bir dönem açılabilir."

Hasan Cemal'in yazısının bir bölümü şöyle:

"Oysa yeni sezona ne güzel hayallerle başlamıştık.

Önce Londra’da Arsenal’ı kendi sahasında yenip bir kupa kaldırmıştık. Arkasından Kayseri’de Fenerbahçe’yi 1-0’la geçip Süper Kupa’nın sahibi olmuştuk.

Ama sonra hayal kırıklıkları başladı."

KORKUNÇTU BECERİKSİZLİKLERİ

6-1'lik Real Madrid yenilgisini kabus olarak niteleyen Hasan Cemal, mağlubiyeti yazdı:

"Kendi sahanda tam altı golle yaşanan bir mağlubiyet ancak bozgunla, hüsranla tarif edilir. Kabus gibi bir geceydi.

(...) Korkunçtu beceriksizlikleri.

Cimbom’un büyük isimleri, büyük ayakları, kafaları yüzde yüzlük gol fırsatlarını mirasyedi zihniyetiyle üst üste harcarken, bizim gibi ‘futbol kaçıkları’na da tribünlerde saç baş yolmak kalıyordu."

Atamayana atarlar!
Klasik deyiştir futbolda:

1,2,3 DERKEN 4,5,6...

O kabus gibi gecede de böyle oldu. Biz atamadık, Real Madrid atmaya başladı. Savunmamız perişanlaştı. Hata üstüne hata yaptı. Verdiğimiz gediklerden vızır vızır geçen Ronaldo, Benzema birbirinden güzel goller attılar.

1, 2, 3 derken, 4, 5, 6...
Evet, tam 6 tane gol.

İLK KEZ BU KADAR İÇİM ACIDI

İçime en çok dokunan...
Uzun yıllardır içim ilk kez bu kadar acıdı. Damardan bir Galatasaray’lı olarak tribünlerde kendimi gerçekten çaresiz hissettim.

Böylesine yenilgiye hazır değildim, hem de hiç değildim. Beklemiyordum bu kadar farklı bir mağlubiyeti.

Real Madrid karşısında daha geçen sezon, yine Arena’daki Devler Ligi maçını 3-2 biz almıştık. Yarı finali kıl payı kaçırmıştık. Ayrıca, Real Madrid’i, 2000 yılındaki Avrupa Süper Kupası dahil, iki üç maçta daha yenmişliğimiz vardı.

TAM BİR HÜSRAN OLDU

Elbette Real Madrid yine Real Madrid’di ama Cimbom için de yenilmez bir takım değildi. Salı gecesi böylesine duygularla gittim Arena’ya...

Ama sonuç tam bir hüsran oldu.

Bu gibi mağlubiyetler, damardan ya da fanatik taraftarda kısa süreli felç durumları yaratır. İçin çekilir gibi olur. Bunun süresini de fanatikliğinin ölçüsü belirler.

Ben ertesi sabah da kendime tam gelememiştim. Fenerli dostların mesajları da karın ağrılarının tuzu biberi oluyordu.

EN ÇOK BU DOKUNDU

İçime en çok ne dokundu, biliyor musunuz? Kısaca anlatayım. Real Madrid, bizim kalemize birbiri arkasından golleri sıraladıkça, Arena’nın tribünleri boşalmaya başladı.

Daha maçın bitmesine 20-25 dakika vardı ama beklemediler. Arkalarına bile bakmadan hüzünlü yüz ifadeleriyle çekip gittiler. Uzun yıllardır buna ilk kez tanık oluyordum.

Salı gecesi bana en çok bu koydu.

Bir Galatasaray’lı olarak belki de içim hiç bu kadar acımamıştı.