BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.408,67
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'dan ilginç sözler

Ergenekon davasında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan hapis cezasına çarptırılan İlker Başbuğ'dan ilginç açıklamalar.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Silivri'de kendisini ziyarete gelen Basın Konseyi'ne "Onlar içerdeyken ben dışarda olmaktan çok rahatsız oldum. İnanın tutuklanınca kendimi daha rahat hissettim" diye konuştu.

Konsey üyelerinden Tufan Türenç, Başbuğ ile yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını Hürriyet'te yazdı. Başbuğ, cezaevindeki günlerini ve kendi iç dünyasını anlattı. İşte o açıklamalardan bir bölüm:

İNANIN TUTUKLANINCA KENDİMİ DAHA RAHAT HİSSETTİM

“Burada kaç ay, kaç gün oldu bilmiyorum. Saymadım. İlgilenmiyorum. Ama 2 yıl içindeyiz. Vicdanen rahatım. Benim emrimde çalışan arkadaşlarım tutuklanınca üzüldüm. Onlar içerdeyken ben dışarda olmaktan çok rahatsız oldum. İnanın tutuklanınca kendimi daha rahat hissettim.”

YAZMAK GERÇEKTEN DE MUHTEŞEM BİR OLAY

“Burada cezaevi koşulları var. O koşullar içinde çok ciddi sorunumuz yok. Büyükçe bir koğuş denebilecek yerde Hurşit Tolon ve Tuncer Kılınç ile birlikte kalıyoruz. Burada önemli olan hastalanmamak. Hastalık sorun yaratıyor. En önemlisi de ruhsal sağlığınızı korumak. Burada, içinde yaşanan üçgen büyük tehlike. Üçgeninin 1’inci köşesi davalar ve duruşmalar, 2’nci köşe gazeteler, 3’üncü köşe de televizyon. Bunlara mahkûm olursanız ruh sağlığınız bozulur. Ruhsal sağlığınız açısından kitap okumak ve yazmak çok önemli. Yazmak gerçekten de muhteşem bir olay. Dalıp gidiyor insan.”

Haberin tamamı için