BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den çarpıcı Gül iddiası!

Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili ilginç iddialarda bulundu.

Abone ol

Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A daki Görüş Farkı programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili ilginç iddialarda bulundu.

Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanı 2 yıl sonra emekli. AK Parti'nin başına gelmesi mümkün değil. Başbakan Erdoğan'ın kafasında başka bir isim var" dedi.

"GÜL RAHATSIZ"

Kulislerde konuşulan 2014 senaryolarını değerlendiren Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önceki gün onayladığı 7 yıllık süre konusunda rahatsız olduğunu öne sürdü. "Cumhurbaşkanı'na birebir sorsanız size görev süresinin 5 yıl olduğunu söyleyecektir. İsteyen sorabilir. Buna eminim. Bu düzenleme Sayın Cumhurbaşkanı'na rağmen yapılmıştır, Cumhurbaşkanı By-pass edilmiştir. Bunu sağır sultan bile duydu" diye konuştu.

"GÜL EMEKLİ OLACAK"

Yeniden aday olamayacak olan Cumhurbaşkanı Gül'ün 2 yıl sonra emekli olacağını öne süren Gürsel Tekin, "Putin-Medvedev"modelinde olduğu gibi yeniden Başbakan ve parti lideri olma olasılığı olmadığını öne sürdü. Tekin, şunları söyledi: "Nereye dönecek? O mümkün değil.Geri dönüşü için hukuki engel yok ama siyasi engel var. İç dengeler buna izin vermeyecek. Örneğin Sayın Cumhurbaşkanı'na siyaseten yakın 15 isim sayabilirmisiniz?Önümüzdeki süreçte bunu göreceksiniz. 27 yıllık siyasetçi olarak söylüyorum. 2014'de farklı tablolar bekliyorum"

"ERDOĞAN BAŞBAKANI KENDİ BELİRLEYECEK"

Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda "yarı başkan" gibi davranacağını ve belirleyeceği bir ismi Başbakan yapmak isteyeceğini söyledi. Bu ismin kimler olabileceği konusunda iddialı konuşan Tekin, "Başbakan'ın kafasındaki Başbakan modeli ve kim olduğunu üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorum. Kafamda bir iki isim var bildiğim. Biri çok iddialı" derken bu ismin kim olduğunu söylemedi.

Yeni Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçileceğini hatırlatan Gürsel Tekin, bu modelin yanlış olduğunu da savundu. Cumhurbaşkanı'nın yeniden TBMM tarafından seçilmesi gerektiğini söyleyen Tekin, "Olması gereken bu. Şimdi Cumhurbaşkanı adayı seçmen karşısına çıkıp nasıl oy isteyecek? Yol,fabrika yaparım mı diyecek? Ben iyi rektör atarım diye oy mu isteyecek?" diye sordu.

Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşelir Belediye Başkan adaylığına da "yeşil ışık" yaktı. Aday olup olmayacağı sorusuna açık kapı bırakan Tekin, "Bugünden 2014 kararını vermek mümkün değil, görüş beyan etmem doğru olmaz. Kararı parti verir. Birçok kişi aday olabilir, elbette ben de aday olabilirim. İstanbul devasa bir kent. Parti ne derse hepimiz o karara uyarız" dedi.