BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Güneş konuştu Aysal alkışladı (video)

58.maddenin görüşüleceği Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Sheraton Oteli'nde yapılıyor.

Abone ol

58.maddenin görüşüleceği Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Sheraton Oteli'nde yapıldı.

Oturumda söz alan Şenol Güneş, "kim yaptıysa cezasını vermeli" dedi. Konuşmanın sonunda Güneş, Galatasaray Başkanı Ünül Aysal tarafından alkışlandı. Aysal Güneş'i tebrik etti.

İşte Güneş'in açıklamaları:

KURALLARI ÖNEMSEMEDİK

"İçinde bulunduğumuz süreç futbolumuzu yaralamıştır. Özelliklerimizi iyi kullanamadığımızı görüyoruz. Kuralları önemsemedik, maalesef bugüne geldik. Üretenlerin hata yaptığı, amatörlerin söz sahibi olduğu bir duruma doğru gidiyoruz. Kurumsal kimlik ön plana çıkması gerekirken önemsiz hale geldi.

SUÇ SAHİPLENİLEMEZ

UEFA ve FIFA kriterlerine uymak 1. kriterimiz olmalı. Suçlama varsa hemen bu durumu aklamak için savunma hakkına geçilmelidir. Zamana yaymamak gerekir. Bu süreci uzatarak, zamana yayarak suçluluğunuzu kabul ediyorsunuz. Biz burada fikir üretelim diye varız. Suç sahiplenilemez. Kim yaptıysa cezasını çekmeli. Biz neden suçlamalar karşısında bir araya gelemiyoruz? Demek ki bir sıkıntı var. Suçtan kaçacağımıza birbirimizden kaçıyoruz.

HER ŞEY SPORTİF BAŞARI DEĞİL

Bataklığı kurutmak istersek bunu yaparız. Kirli suyu temizlemezsek biz de bu sudan kirleniriz. Dünya Kupası nedeniyle Kore'ye gittiğimde saygı gördüm. Herşey sportif başarı değil. Sorumluluklarımız da var. Kanunları değiştirerek bu sorunu çözemeyiz. Sokakta konuşulanları bugün kapatabilirsiniz ama yarın karşınıza yeniden çıkar.

Futbolda ahlaksızlık kılıf değiştirdi. Bizim sermayemiz paramız değil, itibarımızdır. Kimseyi korkutmayalım kandırmayalım. Hayatı devam ettirecek bir tohum vardır; o da insandır. Benim federasyonda olduğum dönem içerisinde o gün yanlış yapanlara izin verilmeseydi bugün daha büyük yanlışlar yapılmazdı. Neyin yanlış olduğunu ortaya koyalım. Kimin yaptığı önemli değil. Kulüp sevgisi İnsan saygısı önde olmalıdır. Bugün bunu kaybediyoruz.

Karşılıklı saygının oluşması gerekir. Aranın doğru olmadığını düşünüyorum. Bugün futbol adına hiçbir şey konuşmadık. Bu toplantı 7 ay önce yapılsaydı çok daha ileride olurduk. Bu konuyu hiç bir arada konuşmadık. Ben başkana katılıyorum ona destek vermemiz gerekiyor. Ancak bir araya gelinmiyor konuşmuyoruz.

Teknoloji gelişti, malzeme var, ekonomimiz daha iyi durumda, futbola ilgi arttı. Ancak futbolcu üretimi konusunda eksiğiz. Bunu kendiimize sormalıyız. TFF güçlü olursa kulüpler güçlü olur. Transfer yönetmeliği yanlıştır. Federasyon para kazanan kuruluş değildir. Futbolu geliştiren kurum olmalıdır. Kaynaklar arttı ama iyi kullanılmıyor. Parayla oyuncu geliştirilmiyor.

KİMSE KAFASINI KUMA GÖMMESİN

TFF, UEFA ve FIFA'ya örnek fikirler sunmamız gerekirken yanlış işler yapıyoruz. Futbolumuz yeniden yapılanmalıdır. Bir araya gelip sık sık çözüm üretmeliyiz. Kimse kafasını kuma sokmasın. Herkes sıranın kendisine geleceğini bilmeli. Ben bu ülkeden 3 sene ayrı kaldım. Maddi manevi kayıplarım oldu. İnsan cesaretini kaybetmemelidir. Futbol basit ve güzeldir ama zorlaştırıyoruz. Takım olarak kazanın ya da tek başınıza kaybedin"