BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  MEDYA

Güldemir, Paşaya nasıl gol attı?

Ufuk Güldemir, kendisini işten attırmak isteyen Paşa'yı nasıl bir oyunla durdurdu. İlginç bir anı:

Abone ol

Habertürk'ün sahibi Ufuk Güldemir, kendi kanalında habercilerin sorularını yanıtladı. Güldemir'in gazetecilik anılarını içeren söyleşide Paşalarla olan bir anısı hayli ilgi çekti. Star televizyonunda çalıştığı dönemde Erol Özkasnak paşa ile karşı karşıya gelen Ufuk Güldemir, kendisini işten attırmak isteyen Paşa'ya ilginç bir oyun oynar.

Güldemir o olayı şöyle anlattı;
"Özkasnak paşa Ankara'da bütün medya kurumlarının Ankara temsilcilerini çağırıyor onlara birşeyler söylüyor. Bizim maliyetimizde çalışan insanlara bizleri şikayet ediyor. Mesela 28 Şubat'ta Andıçlar'ı ben yayınlamadım. Uğur dündar yayınladı kanal D'de, ben yayınlamadım. Yayınlamayınca Özkasnak üstüme geldi ve attırmayta çalıştı. Cem Uzan orda arkamda durdu."

GAZETECİNİN GİZLİ SİLAHI

"Tabi Paşalar bunu yapabilir. Bu dönemlerde elleri çok güçlüydü. Ama biz gazetecilerin de ellerinde gizli silahları vardı. Ben ne yaptım onları anlatayım. O gün bir karar alıp ondan sonra Özkasnak'la ilgili her haberde, ondan abartılı bahsetmeye başladık. Talimat verdim. Ne zaman Özkasnak'la ilgili bir haber gelse Özkasnak'tan şu cümlelerle bahsetmeye başladık. İlerde Genelkurmay başkanı olacağına kesin gözüyle bakılan paşa, İlerde kara kuvvetleri komutanı olmasına kesin gözüyle bakılan paşa. Neden yaptım bunu. çünkü silahlı kuvvetlerin bu tür terimlere büyük tepki duyacağını biliyordum. Özkasnak'ı kendi kurumuna şikayet ettik. O prensipleri bozdu bende bozdum ve kendi kurumuna şikayet ettik."

GAZETECİNİN FENDİ PAŞA'YI YENDİ

"Biz gazeteciler öyle ittirilecek adamlar değiliz. Ben tutucam bir Andıcı yayınlamayacağım, sen benim canıma kastedeceksin ondan sonra tutup beni işten attırmaya çalışacaksın, bende ona müsade edicem böyle birşey yok. Herkes haddini bilmeli. Herkes mesleğinin gereğini yapmalı."