BIST 9.998
DOLAR 32,37
EURO 34,91
ALTIN 2.396,53
HABER /  SPOR

Formula 1de şampiyon belli

Formula Brezilya Grand Prix'de beklenen olmadı. Şumi yarışı 4. sırada bitirdi.

Abone ol
Yarışın başlangıcına iki Williams pilotu Rosberg ve Webber'in birbiri ile çarpışması damgasını vurdu. Bu kazanın ardından Webber ön, Rosberg ise arka kanadını kaybetti. Bu şekilde pite ulaşmaya çalışan Rosberg, start finiş düzlüğüne çıkarken aracının kontrolünü kaybedip yol kenarındaki duvara çarptı.

Rosberg'in aracı yol üzerinde kalınca, güvenlik aracı piste sokuldu ve yarışın 6. turuna kadar pistte kaldı.

Cumartesi günü yapılan sıralama turlarının 3. bölümünde motor sorunu yaşamış olan M. Schumacher, yarışa 10. sırada başladı ve bir kaç tur içerisinde Renault pilotlarının arkasında, 6. sıraya kadar yükseldi.

9. turda, Fisichella'yı geçmek için atak yapan Schumacher'in sağ arka lastiği ile, Fisi'nin ön kanadı temas edince, Schumacher, lastiğinden oldu.

Patlak arka lastiği ile pistin neredeyse tamamını katedip pite giren Alman pilot, en son sıraya düştüğü yarışta gene de vazgeçmedi ve 52. turda tekrar Fisichella'nın arkasından 6. sıraya yerleşti.

63. turda Fisichella'nın hata yapıp pist dışına çıkması ile, Alman pilot 5. sıraya yükseldi.

Yarışın sonuna kadar inanılmaz temposunu sürdüren Schumi, 70. turda, Raikkonen'i de geçerek, sonuncu sıraya kadar düştüğü yarışı 4. sırada bitirmeyi başardı.

Pilotlar şampiyonasının en iddialı ismi Fernando Alonso ise, risk almadan sürdürdüğü yarışı, Ferrari pilotu Massa'nın ardından 2. sırada tamamlayarak, toplam puanını 134'e çıkararak, M. Schumacher'in 13 puan önünde, 2. şampiyonluğunu kazandı.

Takımlar şampiyonasında ise Renault, Ferrari'nin önünde şampiyon oldu