BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Sivasta tüyler ürperten cinayet

Sivas'ın Yıldızeli ilçesi sahur vakti işlenen cinayetin şokunu yaşıyor. İşte katilin ilk ifadeleri:

Abone ol

Şeyhhalil beldesinde sahur vaktinden sonra girdiği evde Şükrü Şahinbay ile eşi Emine (35) ve oğlu Muhammet'i (17) öldüren, ailenin diğer çocuğu Mustafa (19) ile babaanne Nezaket Şahinbay'ı (59) da yaralayan Oktay A. (39), İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanıyor.

Burada ifadesi alınan zanlının cinayeti neden işlediğine ilişkin soruya, "Bu Allah ile benim aramda" yanıtı verdiği, olayın sebebini anlatmadığı öğrenildi.

Avusturya'da işçi olarak çalıştığı ve bir süredir beldede inşaat yaptırdığı öğrenilen zanlının sorgusu sürüyor. Öldürülen 3 kişinin cesedi Yıldızeli Devlet Hastanesi'nden otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna götürüldü.
Jandarma ekipleri olayın ardından beldedeki güvenlik önlemlerini artırdı.

CİNAYETİN ARDINDAN ÇAMAŞIR YIKADI

Yetkililer, zanlının eve girdiğinde uyuyan Şükrü Şahinbay ile eşine silahla ateş ettiğini, daha sonra silahın tutukluk yapması üzerine bir süre boğuştuğu evdeki diğer aile üyelerine de bıçakla saldırdığı iddia edildi.

Almanya'da işçi olarak çalışan, olayda eşi ve oğluyla birlikte hayatını kaybeden Şükrü Şahinbay ile uzaktan akraba olan zanlının, olayın ardından yaralıların ifadesi doğrultusunda evinde yakalandığı, bu sırada çamaşır
makinesinde çamaşır yıkadığı öğrenildi.

Belde sakinleri, yamaç paraşütü sporuyla uğraştığı öğrenilen zanlı Oktay A'nın ''böyle bir şeyi nasıl yaptığına inanamadıklarını, iki aile arasında hiçbir
husumet olmadığını, olaya bir anlam veremediklerini'' kaydettiler.