BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  SPOR

Fenerden 4 dörtlük skor

Fenerbahçe, Kayseri önünde gol şovu yaptı. İkinci yarıda da goller arka arkaya geldi...

Abone ol

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: İsmet Arzuman, Nihat Mızrak, Alper Ulusoy
    
Fenerbahçe: Volkan, Appiah, Mehmet Yozgatlı, Kezman, Tuncay, Önder, Alex, Deniz, Uğur, Lugano, Edu
    
Kayserispor:
Ivankov, Bülent, Ragıp, Toledo, Johnson, İlhan, Tayfun, Mendez, Kamber, Mehmet Topuz, Fatih

Hakem: İsmet Arzuman

KADIKÖY'DE GOL ŞOV

Maçın başlama vuruşunu Fenerbahçeli futbolcular yaptı. Zorlu mücadele start aldı.
4. dakika. Kayserispor, Fenerbahçe ataklarını kendi yarı sahasının hemen önünde çok adamla karşılıyor. Sarı-Lacivertliler maçın ilk bölümlerinde kalabalık Kayserispor orta sahasını geçmekte zorluk çekiyor.

6. dakika. Kayserispor, rakip yarı sahanın sağ kanadından Toledo ile serbest vuruş kullandı. Arka direğe gelen topa Muhammed yükseldi. Volkan topu elinde kaçırdı. Bu pozisyon için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

7. dakika. Fenerbahçe yarı sahasından Alex ile hızlı çıktı. Brezilyalı yıldız sol kanattan süratle ileri fırlayan Tuncay'ın önüne pasını bıraktı. Tuncay topu rakibine çarptırarak takımına köşe vuruşu kazandırdı. Alex atışı kullandı. Ceza sahasına düşen topu Kayseri savunması uzaklaştıramadı. Fenerbahçe ileri uçu ceza sahası içinde boşta kalan topa vuramadı.

9. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ve Appiah paslaşmasıyla Kayseri yarı sahasına etkili geldi. Appiah topu önünde bulduğu anda ortasını yaptı. Kezman'ı geçen top arka direkte Tuncay'ın önünde kaldı. Tuncay topu ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmanın kafa ile müdahele ettiği meşin yuvarlak Appiah'ın önünde kaldı. Ganalı yıldızı topun gelişine sert vurdu. Savunmaya çarpan top kornere gitti.

11. dakika. Kayserispor bu dakikada Fenerbahçe kalesine etkili geldi. Sağ kanattan Bülent Bölükbaş yerde kaldı. Serbest atışı Toledo kullandı. Arka direğe gelen Fenerbahçe savunması çıkartamadı. Altıpas içinde boşta kalan top Fatih Ceylan'nın önünden geçti. Sarı-Lacivertli kale için şanslı an.

 13. dakika oynanırken Fenerbahçe golü Mehmet Yozgatlı ile
buldu.Sol kanattan Tuncay'ın ara pasına hareketlenen Uğur Boral yerden ortasını yaptı. Arka direğe gelen topa Alex ayak koydu. Kaleciden seken meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü. Herkes pozisyon kaçtı derken arkadan gelen Mehmet Yozğatlı yerden düzgün bir vuruş ile takımının golünü kaybetti.

Bu golle Fenerbahçe, Kayserispor karşısında 1-0 öne geçti.

17. dakika.
Fenerbahçe maçın hakimi. Topla çok oynayan gol isteyen arzulayan bir futbol ortaya koyuyor. Konuk Kayserispor ise oyunu kendi yarı sahasında kabullenip hızlı ataklarla golü düşünüyor.

19. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Edu ile yarı sahasından çıkarken, Kayserisporlu Kamber'in sert hareketiyle yerde kaldı. Hakem serbeste atışı verdi. Alex atışı kullandı. Arka tarafa seken meşin yuvarlağa Lugano hareketlendi. Savunmanın müdahele edemediği top kaleci İvankov'a kadar geldi.

 20. dakika. Orta sahada topa elle müdahele eden Alex De Souza maçın ilk sarı kartını gördü. Kayseri serbest atışı kullandı. Fenerbahçe savunmasından seken top sol kanattan kornere çıktı. Köşe atışından sonuç gelmedi.

 22. dakika. Fenerbahçe rakip yarı sahanın sağ kanadından Tuncay ile serbest vuruş kullandı. Tuncay, çizgiden savunmanın arkasına hareketlenen Mehmet Yozğatlı'yı kaçırdı. Yozğatlı, ceza sahasının çarprazından topu arka direkte hareketlenen Kezman'a yerde kesti. Kaleci İvankov ve Kayseri savunmasının baka kaldığı pozisyonda Sırp yıldız topu boş ağlara bıraktı. Bu golle Fenerbahçe maçın ilk bölümlerinde Kayserispor karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

26. dakika.
Fenerbahçe sol kanattan Kezman'a yapılan faul atışını Alex ile kullandı. Ön direğe hareketlenen Lugano topa vuramadı. Kaleye yönelen topu İvankov son anda tokatlayarak çıkarttı.

 29. dakika. Sol kanatta Tuncay'a sert giren Kamber hakemden sarı kartı gördü

30. dakika. Serbest atışı Mehmet Yozğatlı kullandı. Sol çarprazdan harika bir vuruş çıkartan Yozğatlı'nın şutunda meşin yuvarlak kavis alarak kaleye
yöneldi. Kaleci İvankov son anda topu yumruklarıyla çıkarttı. Sarı-Lacivertliler 3. gole çok yaklaştı.

 33. dakika. Sağ kanatta Toledo'yu faul ile yere indiren Mehmet Yozğatlı hakemden sarı kart gördü.

36. dakika. Fenerbahçe sol kanattan organize bir atak geliştirdi. Edu, çizgiden bindirme yaptı. Edu, Yanında hareketlenen Alex'e yerden pasını çıkartt. Alex'te ceza sahasına
hareketlenen Tuncay'a tek pasla topu aktardı. Tuncay kaleci İvankov ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan meşin yuvarlağı ayağından açınca topu kaleciye kaptırdı. Fenerbahçe, bu anda 3. gol şansını kaçırmış oldu.

 37. dakika. Fenerbahçe'de ikili pozisyonda mücadele ederken sağ arka adelesi çeken Mateja Kezman oyuna devam edemedi. Deivid De Souza maça dahil oldu.

40. dakika. Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında 2-0'lık üstünlüğü bulunuyor.

41. dakika.
Fenerbahçe sol kanattan bir kez daha harika paslarla 3. gole çok yaklaştı. Tuncay çizgide hareketlenen Deivid'e harika bir ara pası çıkarttı. Brezilyalı golcü ceza sahasına girerken yanında hareketlenen Alex'e meşin yuvarlağı bıraktı. Alex, topun gelişine plase bir vuruş çıkarttı. Direğin dibinden ağlara giden topu kaleci İvankov harika bir refleks ile kornere çeldi.

  42. dakika.
Köşe atışı sonrası topa yükselen Edu'nun pozisyonu için hakem faul kararı verdi. Karara itiraz eden Edu hakemden sarı kart gördü.

 44. dakika. Tuncay ile Tayfun
arasındaki gerginlikte hakem iki oyuncuyada sarı kartını gösterdi.

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma bölümü olarak 2 dakika ilave etti.

Uzatma bölümlerinde gol olmayınca maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

İkinci yarı başladı. Kayserispor gole dönük bir değişiklik yaptı. Muhammed Hanefi devrenin başında oyuna dahil oldu. Konuk ekip ikinci yarıda gol istiyor.

49. dakika. Fenerbahçe ani bir atakla 3. gol şansını Deivid ile yakaladı. Orta sadaha Alex'in pasıyla topla buluşan Mehmet Yozğatlı, tek pasla savunmanın arkasına sarkan Deivid'i kaleci İvankov ile karşı karşıya bıraktı. Brezilyalı golcü ceza sahasına girdiği anda çok kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı trübünlere vurdu. Fenerbahçe 3. gol şansını kaçırdı.

50. dakika. Fenerbahçe atağında ceza sahasında topla buluşan Alex rakibinin müdahelesiyle yerde kaldı. Fenerbahçeli futbolcular ve tribünler penaltı bekledi. Hakem maçı devam ettirdi.

 51. dakika. Kayserispor atağında topu Lugano'nun önünden elle alan Muhammed Hanefi hakemden sarı kart gördü.

53. dakika.
Fenerbahçe iki yarıda da etkili futbolunu devam ettiriyor. Kayserispor ilk yarının aksine daha çok adamla Sarı-Lacivertliler'in üzerine gidiyor.

54. dakika. Fenerbahçe 3. gole bu kez Deniz Barış ile çok yaklaştı. Sol kanattan bindiren Deniz, Alex'in pasıyla ceza sahasında kaleci İvankov ile karşı karşıya kaldı. Fenerli futbolcunun şutunda kaleciyi geçen meşin yuvarlak direğin dibinden auat gitti.

 55. dakika. Kayserispor İlhan Parlak ile golü buldu. Orta sahadan Muhammed Hanefi'nin pasıyla Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan genç golcü Volkan'nın altından golü buldu. Bu şok golle Kadıköy'de skor şimdi 2-1 oldu.


 60. dakika.
Fenerbahçe kalesinde gördüğü golün şokunu çabuk atlattı. Sağ kanattan Appiah topu çizgide bindiren Mehmet Yozğatlı'ya indirdi. Gecenin en başarılı isimlerinden birisi olan Mehmet Yozğatlı ceza sahasına harika bir top kesti. Deivid uçarak kafa vuruşunu yaptı. İlk hamlede kaleci İvankov topu çıkartmayı başardı. Ceza sahasında boşta kalan topu iyi takip eden Alex, topu boş kaleye vurarak takımını 3-1 öne geçiren golü Kayseri ağlarına bıraktı.

 63. dakika Kayserispor'da Fatih Ceylan yerini Kemal'e bıraktı.

68. dakika. Fenerbahçe atağında Appiah orta sahadan aldığı topu harika hareketlerle Kayserispor ceza sahasına kadar sürdü. Ganalı futbolcu son vuruşu etkisiz yapınca güzel hareketlerini golle süsleyemedi.

69. dakika. Kayserispor bu anda 2. gole bir kez daha İlhan ile çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan genç isim güzel bir şut çıkarttı. Volkan ilk pozisyonda topu çıkarttı. Dönen topu tekrar kaleye vuran İlhan'nın şutunda meşin yuvarlak Volkan'nın bakışları arasında yandan auat çıktı.

  71. dakika. Gecenin başarılı ismi Mehmet Yozğatlı, tribünlerin alkışlarıyla yerini Aurelio'ya bıraktı.

 73. dakika. Kayserispor'da Bülent Bölükbaş, yerini Köksal'a bıraktı.

78. dakika. Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğü var. Kayserispor gol için yüklendiği bölümlerde Fenerbahçe'nin ani atakları karşısında kalesinde tehlikeler yaşıyor. Fenerbahçe iyi bir futbol ortaya koydu. Tribündeki taraftarları oynanan oyundan ve sonuçtan memnun.
84. dakika. Maçın son bölümlerine girildi. Sarı-Lacivertliler'in 3-1 üstünlüğü sürüyor. Kayserispor gol için arayışlarını sürdürüyor.

 85. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral, yerini Ümit Özat'a bıraktı.

 88. dakika. Fenerbahçe maçtaki 4. golünü Alex'in ayağından buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Önder harika bir topuk pasıyla Aurelio'yu ceza sahasının önünde topla buluşturdu. Aureilo, ceza sahasına sokulan Deivid'i topla buluşturmak isterken araya savunma girdi. Savunmadan seken top Alex'in önünde kaldı. Brezilyalı yıldız direğin dibine harika bir plase vuruş yaparak takımının 4. kendisinin 2. golünü Kayserispor ağlarına bıraktı.

Maçta şimdi skor 4-1 oldu.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

90+2. dakika.
Fenerbahçe atağı sağ kanattan Appiah ile gelişti. Ganalı yıldız faul ile durduruldu. Ceza sahasının çarprazında atışı Alex kullandı. Ön direğe gelen topu kaleci İvankov ve Kayseri savunması güçlükle çıkarttı. Fenerbahçe maçın son anlarından 5. gole çok yaklaştı.

Bu ataktan sonra maçın hakemi İsmet Arzuman son düdüğünü çaldı.
Fenerbahçe, Kayserispor'u 4-1 mağlup etmeyi başardı.

MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE : 4-1 : KAYSERİ