BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  POLİTİKA

Görüşmenin perde arkası! Bahçeli o espriyi yapınca...

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli arasında dün yapılan görüşmenin detayları ortaya çıktı. Görüşmede esprili konuşmalar dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu ile Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmede iki lider arasında 'hayır' konusunda esprili bir konuşma gerçekleşti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Meclis'te gerçekleşen görüşmede yeni Anayasa, Meclis İçtüzüğü, bütçe ve reformlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. İki liderin görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü.

İKİ LİDER ARASINDA 'HAYIR' KONUŞMASI

Görüşmede iki lider arasında geçen konuşmalara dair bilgiler de paylaşıldı. Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'ın köşesine taşıdığı bilgilere göre; Bahçeli, dünkü görüşmede başkanlık sistemi konusundaki sözlerini bağlarken, “Bunu 5. hayır olarak değerlendirebilirsiniz” diyor. Başbakan Davutoğlu’nun, 12 Eylül anayasına “hayır” oyu verdiğini söylemesi üzerine ise, “Demek ki siz de o zamandan beri hayırcısınız” esprisini yapıyor.

DANIŞMANI 4. HAYIR DEDİ

Öte yandan Habertürk televizyonunda canlı yayın konuğu olan Devlet Bahçeli'nin basın danışması Metin Özkan, başkanlık sistemi konusunda verilen hayır cevabının '4. hayır' olduğunu söylemişti.

"ZİNHAR KABUL ETMEYİZ"

Görüşmenin ardından MHP kanadından yapılan ilk açıklamada "Her konuyu tartışırız başkanlığı zinhar kabul etmeyiz" ifadeleri yer almıştı.